Lägga pengar på restaurangupplevelser – Hallwylska 4/5 toasters

Dagen efter att jag hade sagt upp mig ifrån Relatable (en vecka sedan nu) så skulle jag, P, Lussie och Lurken äta på Hallwylska. Dem har bjudit oss på så mycket tillställningar, jakter och fester att vi ville bjuda tillbaka. Så vi tog med dem till Hallwylska – Stockholms vackraste innegård och uteservering skulle jag säga. Det är häpnadsväckande vackert. Man förs bort ifrån Stockholm till någon sydeuropeisk stad på studs. 
Bara ett stenkast ifrån Stureplan och Strandvägen. Här avverkas det kundmiddagar, familjefiranden, förfester och dejter. En romantisk samlingsplats. Jag och P kom lite tidigare och beställde varsitt glas medan vi inväntade de andra två.
Och dom var kort därefter på plats. Skratt-fian Lussie kom med sitt bästa torsdagshumör. Hon gapskrattar rätt ut när hon tycker något är roligt, precis som jag.


Jag åt min ABSOLUTA favoritförätt, löjromstoast. Brödet var smörstekt (= det bästa!). De snålade inte med löjromen heller. Dra mig baklänges.

Jag berättade att jag skulle sluta på jobbet och då beställdes det genast in champagne. Jag blir fortfarande chockad när jag inser hur fina människor jag är omringad av. När någon blir glad för min skull?? Det är så barnsligt fint.

Lurken (Markus) beställde en charkbricka till förrätt som vi alla smakade av. Man fick så mycket mat vilket ju alltid uppskattas! Jag hatar när man beställer chark och får tre bitar?


Beställde även min favoritvarmrätt – råbiff. Gulligt att toppa med mossa. Ska försöka komma ihåg det i höst när jag ska pynta matbord och maten hemma.

Det har alltid varit väldigt viktigt för mig att äta god mat ute. Enda sedan jag fick min första lön har jag gjort det. Värdesatt det. När det har varit det första andra har snålat in på, så har jag alltid lagt mina pengar på restaurangupplevelser. Kanske för att jag uppskattar god mat, men inte kan laga det själv? Vad vet jag.
Hej Lurken!! Detta är en så genuint fin människa ska ni veta. Som alltid kramar extra länge. Frågar om man verkligen mår sådär bra som man säger. Såna människor växer inte på träd.

Alla var proppmätta efter halva huvudrätten, men jag tjatade om efterrätt vilket alla gick med på. Vi beställde in två skålar med vaniljglass, mandlar, färska jordgubbar, maränger och hemmagjord kolasås. Och kaffe. Sedan satt vi där lite för länge. Och gick hem utan att frysa, trots att vi glömt jackorna hemma. En drömmig sommarkväll helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi