Vardagsrummet i huset får en förändring…

Tänk att jag aldrig tidigare i mitt liv har längtat hem. Mitt motto har alltid varit ”Hemma bra – borta bäst”. Jag var aldrig hemma som yngre och efter studenten reste jag mest innan jag tillslut flyttade till Göteborg. Därefter träffade jag ju som ni vet P och resten är historia… Eller hur brukar man säga? Jag kände mig aldrig 100% hemma i vår tidigare lägenhet. Jag ääälskade den men den var på något konstigt vis inte min trygga punkt. Det är svårt att förklara men så var det.

Men HUSET. Jag vill aldrig någonsin åka härifrån. Jag har verkligen hittat HEM. Bara jag åker till mataffären så vill jag vända och åka tillbaka hem. Ni förstår ju nivån… Att komma in ifrån hallen till köket och våra öppna ytor ut mot matrum/vardagsrum… Den känslan är obeskrivlig. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att detta är VÅRT och MITT. Ingen kommer någonsin att kunna ta det ifrån mig. Ingen förälder som bestämmer.

Vi valde ju att satsa på alla utemöbler etc under sommarhalvåret. Och nu till hösten ska vi ta tag i inredningen inuti hustet. Som ni ser är det ganska tomt här. Vi har beställt ett matbord som kommer om några veckor, sedan ska gardiner upp längst hela denna väggen. Jag ogillar våra SVARTA persienner skarpt. Men jag har räknat på att byta ut dem alla vilket var orimligt dyrt (någon som har tips om vart jag kan köpa nya? De har ganska standardmått på höjd iaf).

Men utöver detta skulle jag egentligen vilja ha in mer svart. Kanske en stor mörk tavla (New Yorker ska ej sitta där), ett svart soffbord eller mörkare puffar. Jag sitter lite fast. Exakt såhär hade vi ju det i  lägenheten som var väldigt beige. Men vårt hus är mer grått. Mattan är måttbeställd till vårt förra sovrum och är silvrig. Köpt på Ruugs.se där de flesta av våra mattor är ifrån.

Såhär ser det ut mot köket. Och här är en bild på en ofärdig bokhylla som vi vill ta bort och bygga ny. Så imorgonbitti kl 09 kommer faktiskt en byggfirma som ska kika på hur vi skulle kunna göra. Vi har ju testat flera byggfirmor och om vi gillar dessa kan jag såklart tipsa om dem. Jag har dock sett en annan bloggerska använda dem och då litar jag på att dem är bra. Men vi får se! Spännande ska det bli i alla fall. Jag vill inte ha en vit bokhylla så imorgon måste jag åka och kika på färger.

Vi byggde ju en inbyggd bokhylla av en gammal dörrpost i förra lägenheten. Det inlägget kan ni läsa om här ”Före/efterbilder på bokhyllan”. 
Såhär såg stilen ut på vår förra bokhylla. Den passar i sekelskift men jag tycker inte att det blir speciellt snyggt i ett nybygge. Undertill i bokhyllan behöver vi stora skåp som förvaring till all vår sprit. (Bubblet/vinet står numera i vinkylen i köket och ölen står i kylskåpet i garaget. Jaa vi har många kylskåp 4st and I love it!!). Dock står det just nu kartonger nere i garaget, och halva skafferiet som är fullt av sprit… Men vi vill ha det samlat i bokhyllan istället. Med speglar och ljusslingor på insidan. Vi får se vad byggkillarna säger haha.

Vår gamla vedkorg har fått bli tidningsställ i huset. Köpt på New Port. Älskar det märket! Tror att det kommer ifrån Linköping? Ännu bättre säger jag!
Det är mycket pyssel med att flytta/möblera/inreda. Jag går fortfarande i tankarna att anställa någon för att få det precis som jag vill ha det. Dessa puffarna är som sagt ifrån Jotex och kostar 400kr/st tror jag? INGENTING. Jag har dem i andra färger som jag har placerat i sovrummen + hallen. Puffar går att använda överallt tycker jag! Bästa möbeln ever.

  1. Jag bor i nyproduktion och upplevde första året att jag inte fick till inredningen. Försökte med mycket växter, men de såg lätt oproportionerliga ut till de stora fönstren (krävs verkligen stora växter för att det ska bli bra). Största utmaningen tycker jag har varit att få det mysigt. Det jag egentligen vill säga med denna kommentar är – låt det ta tid, stressa inte. Testa er fram. Jag tycker äntligen att vi fått till känslan vi var ute efter, detta genom att vi adderade en lång låg bänk (i metall & glas) där man kan ställa dekorativa saker på så som lampor, böcker osv (finns ju inga fönsterbrädor i nyproduktion), färg på väggarna samt gardiner.
    Tycker ni har ett fantastiskt fint hus, lycka till med inredningen!

    1. Ååå så bra tips!! Jag tänker stora växter, trä (typ träbord?), böcker och tunga gardiner. Det borde ju ge ett ordetnligt värme-lyft tänker jag? TACK SNÄLLA <3 <3 . Kraaaam på dig och kul att ni har kommit iordning. Så avundsjuk!

      Bästa
      e

  2. Jag bor i nyproduktion och upplevde första året att jag inte fick till inredningen. Försökte med mycket växter, men de såg lätt oproportionerliga ut till de stora fönstren (krävs verkligen stora växter för att det ska bli bra). Största utmaningen tycker jag har varit att få det mysigt. Det jag egentligen vill säga med denna kommentar är – låt det ta tid, stressa inte. Testa er fram. Jag tycker äntligen att vi fått till känslan vi var ute efter, detta genom att vi adderade en lång låg bänk (i metall & glas) där man kan ställa dekorativa saker på så som lampor, böcker osv (finns ju inga fönsterbrädor i nyproduktion), färg på väggarna samt gardiner.
    Tycker ni har ett fantastiskt fint hus, lycka till med inredningen!

    1. Ååå så bra tips!! Jag tänker stora växter, trä (typ träbord?), böcker och tunga gardiner. Det borde ju ge ett ordetnligt värme-lyft tänker jag? TACK SNÄLLA <3 <3 . Kraaaam på dig och kul att ni har kommit iordning. Så avundsjuk!

      Bästa
      e

  3. Måste bara tips dig om ”Josefineshem” på Instagram. Otroligt duktig tjej som lägger ut otroliga bilder på sitt hem och där man får massa inspiration.
    Hon jobbar även med inredningstjänster och jag lovar dig du kommer inte bli besviken 🙂

    1. Hej!! Tack snälla för tipset!! Det ska jag spana in! 🙂 <3 Jag har ju mina vänner på Stylingbolaget också! <3

  4. Måste bara tips dig om ”Josefineshem” på Instagram. Otroligt duktig tjej som lägger ut otroliga bilder på sitt hem och där man får massa inspiration.
    Hon jobbar även med inredningstjänster och jag lovar dig du kommer inte bli besviken 🙂

    1. Hej!! Tack snälla för tipset!! Det ska jag spana in! 🙂 <3 Jag har ju mina vänner på Stylingbolaget också! <3

  5. Om de svarta gardinerna är lamellgardin (ser ut att vara det) kan du köpa vita längder på antingen rusta eller Jysk som du själv klipper och fäster uppe i listen. Inte helt säkert på att mått och modell passar men så gjorde vi i mina föräldrars hus. Kruxet är att man får klippa alla längder för hand, få dom lika långa osv men inte så dyrt så kan ju vara värt mödan 🙂

  6. Om de svarta gardinerna är lamellgardin (ser ut att vara det) kan du köpa vita längder på antingen rusta eller Jysk som du själv klipper och fäster uppe i listen. Inte helt säkert på att mått och modell passar men så gjorde vi i mina föräldrars hus. Kruxet är att man får klippa alla längder för hand, få dom lika långa osv men inte så dyrt så kan ju vara värt mödan 🙂

  7. Elli! En kaffe och lite inredningssnack kanske kan passa bra inför hösten? Jag och Daniel flyttar upp till Stockholm i slutet av september och det skulle vara himla roligt att både få träffa dig, din karl och kika på ert nya hem 🙂 Det är några år sen vi stod i baren på Edenbergs i Uppsala och skulle lägga in en stöt på min Daniel som agerade DJ för kvällen. Kram!

  8. Elli! En kaffe och lite inredningssnack kanske kan passa bra inför hösten? Jag och Daniel flyttar upp till Stockholm i slutet av september och det skulle vara himla roligt att både få träffa dig, din karl och kika på ert nya hem 🙂 Det är några år sen vi stod i baren på Edenbergs i Uppsala och skulle lägga in en stöt på min Daniel som agerade DJ för kvällen. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi