Vart är vårt matbord ifrån? Vad kostar det?


När man beställer matbordet ifrån hemsidan så får man välja i princip allt själv. Vi valde tex 2 ekskivor med en springa i mitten. Man kan välja att inte ha springan. Vi vill ha det så ”naturligt” som möjligt och därför är inte kvistarna ifyllda heller, men det kan man också få om man vill.

Vi hade såna här ben på det förra bordet också (tycker uppenbarligen att dem är snyggast) men det finns andra varianter där med. Tror att man kan välja färg på benen också, samt var på bordet dem ska sitta (långt in/långt ut dvs).

Vi får plats 8 pers utan att det är trångt. Vårt förra matbord (exakt likadant) hade plats för 6 pers (varav två på kanterna).

Man väljer även kulör på eken, vi har valt vitbetsad. Det låter ljusare än vad det faktiskt bli i verkligheten.

Kanterna kan man välja om dem ska vara naturliga (vilket vi valde). Men sedan kan man också välja om dem ska vara spikraka. Sen valde vi även att kanterna är lutade utåt och inte inåt.

FINALLY! Nu har vårt nya matbord anlänt efter 10 veckors leverans. Bordet är en kopia utav det vi hade i lägenheten (se här) fast större. Jag ÄLSKAR DET<3 Skulle vårt hus börja brinna är det nog denna möbeln jag räddar haha. Bordet är måttbeställt, vilket vi var tvungna att göra i lägenheten då det var ett sådant litet utrymme. Tror att det bordet endast var 180x75cm. Detta är 220x90cm, och såhär i efterhand tänker jag att vi skulle kunna ha beställt ett liiite större. Men vi var rädda att det skulle ta över hela rummet vilket det inte gjorde. Huset är lite större än vad vi trodde alltså haha.

I alla fall – bordet är köpt på Brindle, en liten butik i Vasastan. I wish att detta var sponsrat men tyvärr inte. Bordet kostar nämligen 19.000kr hehe, men som sagt har jag inga planer på att någonsin sälja det. Jag tror att vi valde en del detaljer som gjorde det dyrare. Vårt lilla bord kostade 17 000kr.
Vasen är ifrån Royal Design eller Rum21.
Stolarna är köpta på Furniturebox.
Höga mässings ljusstakar är ifrån mormor.
De låga var en inflyttningspresent ifrån SvensktTenn men jag glömde ställa i ljus i dem.

Ps jag har sett att det finns liknande bord på tex IKEA och Ellos men dem hade inte de kriterierna som vi letade efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi