Inbyggd bokhylla – innan och efter bilder

Här har ni vår älskade inbyggda bokhylla i vardagsrummet. Det första vi gjorde när vi fick tillträda till lägenheten var att slå igen den här dörren. Vårt vardagsrum idag var nämligen de tidigare ägarnas sovrum. Då såg vårt vardagsrum ut såhär: 


Haha herregud! Det var en annan lägenhet. Sedan dess har vi målat om till beige, satt upp en vit bröstpanel, tagit bort dörren till vänster, tagit bort garderoberna ifrån hallen som man skymtar till höger och istället byggt matrum samt slagit igen dörren till höger och byggt en hylla.


Elin säger alltid att den här hyllan ”gör hela vårt vardagsrum” och jag är benägen att hålla med henne. Det finns en massa olika varianter på denna hyllan. Man kan måla den svart inuti, sätta upp en spegel etc – men gick på det klassiska med glas. För att få in lite förvaring byggde vi även ett skåp undertill.


Förvaring som sagt. Just nu är det bara alkohol och spel som gömmer sig därinne. Men jag är väldigt glad att vi byggde in det. Hyllan fick bli i samma höjd som bröstpanelen.


Champangeglas ifrån Fyrklövern som jag tror var en limiterad upplaga. Vi lyckades i alla fall bara lyckats få tag i två stycken, och nu står dem framme i skåpet som prydnad. Men det finns (fanns i alla fall) liknande hos Cervera som släpptes efter dessa. Det är så härligt med guldkanter tycker jag även om det blev ganska uttjatat under 2016.


Det vi har fyllt hyllan med är en blandning utav mig och P skulle jag säga. Ni kan ju gissa vem som har stylat vilken hylla hehe…
Översta: P
Mellersta: Jag
Understa: Båda

Förresten! Angående böcker! Har någon utav er läst Hanna och Amandas bok Golden Year? Jag funderar på att köpa den. Mest för att så många genom åren har pratat om den. Har ni läst den? Vad tyckte ni? Jag vet knappt vad den handlar om mer än att man som människa går igenom olika faser i livet?! Haha!!


Sist men inte minst, P’s hylla. Den är fylld av whiskey och whiskeymuggar i silver. Man sköljer enbart ur dem med vatten för att smakerna ska sitta kvar. Stället fick vi ifrån P’s pappa och det kommer hänga med oss hela livet. Förmodligen stå placerat i en jaktstuga, i vårt framtida hus rökrum eller P’s kontor skulle jag tro. Jag förstod inte charmen i den i början men nu gillar jag den verkligen. Den är så personlig. Men som ni ser är några flaskor uppdruckna och utbytta, men äsch.


Jag vet att några utav er har frågat om dessa korkarna med olika djur på. Vi har ett par stycken som sitter både här men också på spritbordet. Också en personlig touch i vår lägenhet. Tyvärr vet jag inte vart dem går att få tag på, men jag skulle gissa på utvalda inredningsbutiker eller second hand. Kolla Tradera? Jag har börjat leta efter unika saker där och min senaste vinst blev en såssnipa! Tradera for life!

… Men hörreni, det här med boken? Hade ni läst den? Vad tyckte ni?

2 kommentarer

  1. Blir nyfiken på vad ett rökrum är?

  2. Hur gjorde ni när nu byggde denna? Vilken byggfirma eller likande använde ni er av ä? Så snyggt!😍

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *