Nytt på middagsbordet och dåliga levervärden

Sedan vi kom hem från Prag (dvs en vecka sedan) så har vi kört alkoholfritt. Det har helt enkelt blivit lite mycket under hösten, plus att det känns som att alla våra vänner känner samma sak. Alla vill bara ta det lugnt och mysa. Så i fredags hade vi filmkväll med en vegansk middag, och igår hade vi Sanja och Calle över. Sanja har varit vegan (vilket jag har tyckt varit svårt när man ska bjuda på middag tex) men nu har hon blivit vegetarian vilket är betydligt mycket enklare! P har även varit drivande i att testa substitut för kött, kyckling etc (så chockerande ändå för oss som känner honom). Men jag tycker att det är superkul, så igår blev det faktiskt veggo tacos.


Nya glas ifrån New Port (nu på rean, klick!) med tillhörande Karaff 

De andra drack alkohol men jag höll mig till vatten. Mina senaste blodprover visade nämligen att mina levervärden var väldigt höga. Så under två veckor framöver får jag inte dricka alkohol innan de nya testerna ska göras. Vi får hoppas på att dem är bättre den här gången.

Just den veckan jag gjorde de förra proverna hade jag druckit vin till maten fyra gånger den veckan. Egentligen inget konstigt i min vardag, men jag förstår om det kanske låter mycket i andras öron. I mitt jobb bjuds det mer eller mindre ALLTID på alkohol på events och tillställningar, oavsett vad klockan är. Så även om jag tar en smutt hit och dit utan att tänka på det, så blir det ju mycket i längden. Inget jag tänkt på, men som såklart kanske skadar mina organ eller syns på tester. Nåja, jag är inte speciellt orolig. Alkohol är ju inget beroende för mig utan jag dricker det för att det är fantastiskt gott.


Det blev en hemmagjord chilimajo, ”pulled pork” fast vegetarisk, en guacamole med mycket lime, majsbröd och massa koriander. Mums!!

Sanja! Jag har skrivit om henne ett par gånger här men jag vet inte om ni har fått se en bild någon gång? Vi lärde i alla fall känna varandra i Göteborg, och hon är en riktig liten energiknippe som alltid säger vad hon tycker. Jag älskar Sanja! Vi är så lika fast mest otroligt olika. Så är det egentligen med alla mina vänner. Dom är original allihopa. Ett ihopplock. Sanja är så otroligt peppig när det kommer till jobb också så vi pratar ofta om det när vi är själva. Hon är nämligen PR chef på Hästens (så dutti!). Alla skulle ha en vän som Sanja!!


Middagen var verkligen superspontan, så det blev ingen speciell dukning. Däremot har jag placerat ett gäng olika ljusstakar i mässing, samt ljus i olika längder. Det blev himla trevligt faktiskt, så struntade vi helt i lampor runtomkring. Tips tips! Drömmen vore ju att ha en öppen spis där dessa kunde stå på en rad. Gaaah vad fint! Det går ju tyvärr inte på våra kakelugnar då dem inte har någon ”hylla”.

Middagen blev tidig så jag och P borrade ner oss i soffan och kollade på två avsnitt utav SVTs serie ”Fröken Friman” som är en serie om de första kvinnorna som startade en matbutik och såg till att Sveriges kvinnor fick rösträtt. Den är fullproppad med kända skådespelare och miljöerna är fantastiska!!! Ni börjar kanske märka vilken typ av serie vi faller för… Jag ÄLSKAR den och P också. Nu ska vi till tippen och slänga skit och ikväll ska vi gå på Ted Gärdestads bio. Som jag har längtat!!!!!

3 kommentarer

  1. Hoppas allt är bra med dig! Kram

  2. Vart är den svarta långa jackan du hade på dig när du skulle på bio?? Såg den på din instastory😊

    1. Ellinor Löfgren

      Nakd! Den är mörkblå 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *