30års fest, misshandel och polisanmäld nattklubb

Alla bilderna är lånade ifrån Henrietta som såklart också var med <3

I lördags landade vi tidigt på morgonen i Sverige, och sedan åkte vi snabbt hem till lägenheten, packade om och åkte ner till Linköping. Min pojkväns bästavän Carl fyllde nämligen 30år och det vankades kalas! Vi var ett gäng på 10pers som bilade ner tillsammans, men nere i Linköping hade över 100 kompisar samlats dagen i ära!


Många bodde på Stora Hotellet, men vi bodde hemma hos P’s mamma såklart. Efter en lunch på 1857 (tror jag restaurangen hette?) så tog jag en fördrink med bästis Carro och hennes familj. Kort därpå hängde vi på alla andra till Storan där vi drack bubbel.

Sedan blev klockan 20 och då krashade vi Cabo. En mexikansk restaurang mitt i Linköping. Tips tips om ni bor där! 

Temat som ni kanske kan gissa var mexikanskt. Här sitter jag med Pablo Escobar. Alla var verkligen så peppade, och det var så kul att ha alla kompisar samlade i en helt annan stad än vad man är van vid? Nästan som ett bröllop. Efter två rätter körde vi musikquiz, mitt lag vann tyvärr inte. Och jag uppfattade nog aldrig vilka som gjorde det heller…

Stök-Stork. Minns att han var en utav de första av P’s kompisar som jag träffade. P drog nämligen med mig den 4e dejten på en svinstor fest han hade med ALLA sina vänner på Bergmans. Gissa om jag var nervös… Och P också stackarn. Speciellt eftersom att jag kom 40 minuter sent, så han satt själv genom hela förrätten. Döda mig…

I alla fall. Vi båda var glada i glasen, och Stork räckte över ett glas vatten till P vid 02. Då tänkte jag att han var en bra kompis, och efter det har jag alltid tyckt om honom hehe. Och i vår gifter han sig med sin Felicia i Budapest, om vi är taggade! Jo tack!!!

Tillbaka till festen, jag hade det så himla kul verkligen. Tack Carl!!!<3 Att jag dessutom kände 95% av alla som var där gjorde det ännu roligare. Dock hann jag knappt prata med hälften innan det var dags att gå över gatan till klubben Platå, Linköpings ”bästa” och typ enda nattklubb som jag har förstått det? Jag har varit där ett par gånger innan, och mina kompisar var ju där varje helg i ungdomen. Men den här natten gick egentligen ingenting som planerat…

En glad mexikanare iklädd Ballys för klackarna gick av haha!!

När vi kom till Platå fick vi ett bord och jag klämde som vanligt in mig längst in. Klaustrofobi av att trängas osv. Jag och 15 andra killar var först och beställde in dricka. Precis när vi har fått den kommer det 3 skogstokiga vakter och skriker att vi inte har betalat notan. Vi alla svarar frågande att vi inte har fått någon, men att vi såklart gör det om vi får en. Man betalar alltid när man går annars men vi förstod att vi var många och att det kanske var rörigt.

Vakterna blir helt galna (det kändes nästan förutbestämt allting, annars hade ju en av dem kommit med en nota så var problemet löst?). Plötsligt blir min pojkvän påhoppad av alla tre vakterna, trycks mot golvet och får handbojor på sig. Vilket alla vet är en väldigt allvarig grej att få, så en killkompis tar snabbt fram sin mobil och ska fota allting. Då blir han också påhoppad och sedan leds alla ut. Väl ute ställs killarna upp mot en polisbil, och poliser kommer springande ifrån alla håll. Min pojkvän har spräckt ögonbrynet och blöder ifrån huvudet och det hela var väldigt chockerande. Att några man annars litar på begår sånt övervåld? Och Linköpingspolisen tog ingen av oss på allvar tills födelsedagsbarnets föräldrar grep in och intygade vad som hänt. Herregud… Sedan var ju allas kväll förstörd.

Vi lämnade in två polisanmälningar den kvällen och jag ett vittnesmål. Men det kommer ju med största sannorlikhet inte bli någonting av detta. Vakter pratar alltid ihop sig och ni vet… Men hoppas verkligen det för såhär får det inte gå till? Jag förstår om man är trött på fulla vuxna som inte beter sig, och självklart ska vakter också få göra sitt jobb. Men för den sakens skull begår man inte tjänstefel. Jag blev verkligen skärrad av synen hur dem behandlade min pojkvän.

Samma klubb la igår ut denna Facebookuppdateringen, och ett tiotal tjejer skrev till mig vad dem har blivit utsatta för därinne. Jag förstår inte att ingen tar detta på allvar och att den ansvarige får stå till svars för vad som försiggår bland deras personal?

7 kommentarer

 1. Fyfan, vad sjukt! Så tråkigt att det ska bli så och att något ska behöva eskalera till något så stort när man bara ville ha en bra kväll.
  Riktigt vidrigt också att dem tycker att ett sådant tema är acceptabelt att ha! INTE OK!

 2. Ja fytusan vad Platå är äckligt. Har varit ute där flera gånger och vakterna är helt störda. Rekommenderar dig till att gå till Harrys nästa gång. Mycket roligare, fräschare och bättre vakter/personal/lokal!! <3

 3. Herregud… Nog för att Platå har inte har gott rykte sedan tidigare men detta är ju helt sinnessjukt! Förresten, 1854 heter restaurangen.

 4. Men fan vad tråkigt att det ska bli sådär…

 5. Ja tyvärr finns det inte mycket i Linköping förutom studentklubbar, riktigt kasst verkligen. Det bästa är att hänga på en restaurang/bar som till exempel Cabo så länge man bara får (ofta har de öppet till 01-02 beroende på stämning) alternativt gå till Harrys med 21 års-gräns istället för 18 år 🙂

 6. Tråkigt att er upplevelse på Platå blev som den blev. Ärligt talat är Platå den absolut sämsta nattklubben i Linköping, särskilt när man börjat bli lite äldre, mest nyfyllda 18-åringar som hänger där och stökar 🙂 Försök ta er till Kollektivet nästa gång (om ni har vänner som studerar som kan plussa in er), så galet härlig stämning där!!

  Apropå Platås vidriga event lades det ner dagen efter det skapades, då massooooor kvinnor (och män, hoppas och tror jag!) uttryckte hur vidrig de tyckte idén var.

 7. Äckligt,riktigt smaklöst evenemang det bara skriker ofredande om det och kan utsätta många unga tjejer för fara, dem hade aldrig kommit undan med sånt i en större stad tror jag. Hade en klubb lagt ut ett sådant evenemang här i Malmö hade det blivit ramaskri! Näe fy jag kokar.. Stackars din pojkvän så läskig händelse hoppas ni mår bra nu iallafall , bra att du skrivit ut detta om stället, ta hand om er!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *