Mitt senaste loppisfynd

Nu ska ni få veta en grej om mig ifall det inte har framgått tydligt tidigare: jag älskar loppisar! Jag tycker det är så fantastiskt coolt att äga gamla saker med karaktär. Speciellt porslin. Min porslinkärlek har börjat nydligen men jag hoppas att dem blir livslång!


Skåne är fyllt av loppisar! Min favorit är ett gömt litet ställe på en gård. Den har varit stängd 3 av 4 gånger jag har åkt ut till den. Den har varken en hemsida eller satta öppettider, så man får chansa lite. Herren som äger det bor nämligen en del utomlands. Men han har SÅ.MYCKET.PORSLIN. I alla former och mönster som finns. Det blåa ni ser på bilden är ganska vanligt och jag har sett de flera flera gånger. Någon utav er därute som vet vad det heter?


Jag köpte 12st assietter ifrån serien SS Röstrand som jag tycker är sååå fin. På alla fat pryds gamla gods och gårdar. Och just mina fat är ifrån 1800-talet. Hur coolt är inte det? Det är trist dock att jag inte får diska dem i diskmaskinen, men i ärlighetens namn gör det inget. Det är inte superbilligt att handla på loppis, mina fat + en cigarrask kostade 750kr (kommer få frågan om pris så jag tänker att det är lika bra att outa direkt haha).

Jag är osäker på om dem ens passar i huset, men jag tänker att det blir en skön kontrast om inte annat. Toppmordernt hus och gammalt porslin. Jag köpte bara assietterna för att testa och se om jag gillade dem. Jag tänker att dem blir fina till vår vita klassiska Villeroy & Boch serie om inte annat.


Det finns ju massa annat härligt att fynda på loppisar också. Urnor tillexempel! Jag vill verkligen ha en urna, men har inte hittat någon som jag har fallit för än. Jag vill gärna ha en mörkgrå med guldiga detaljer, men jag vet inte ens om det finns? Kanske inte så kinesiskt mönster heller, jag tror inte det passar till vår övriga stil.

P har ju en 30års fest nere i Skåne om 1 månad och många av de som kommer tänkte jag ta med till loppisen om dem vill. De har frågat om adressen men jag kan den inte. Så jag kan tyvärr inte ge ut den till er heller. Men jag ska försöka luska fram den! Handlar ni mycket på loppis, auktion eller second hand? Vi har budat hem en del konst online, främst på Bukowskis men det finns ju andra aktörer också som kanske inte tar såna överpriser.

7 kommentarer

 1. Hej! Jag har det blåa lite nyare porslinet och den serien heter Churchill och finns på cervera 🙂

  1. Ellinor Löfgren

   åååå tack!! <3 Det är sååå fint!!! <3

   1. Det som heter Churchill från Cervera är en ”kopia” på originalet. Originalet kommer från Gustavsberg och heter Willow.

 2. Är precis som dig och ÄLSKAR porslin!! Går varje vecka på vår största lokala second hand affär, där alla pengar skänks till olika organisationer osv via pingstkyrkan. Man hittar ju alltid något fint!

 3. Hej!

  Var i Skåne ligger denna loppis??? Bor i Skåne och ska flytta hemifrån i höst så jag vill såå gärna hitta bra loppisar!! Hade varit jättesnällt om du svarade <3

 4. Åh snälla berätta vad det är för ställe, adress?
  Kram

 5. Porslinet är från märket spode och serien heter blue Italian.. 🙂 royaldesign!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *