Färga håret kallt som brunett

Halli hallå! (Gud flashbacks tillbaka till när jag började blogga år 2008 och inledde mina inlägg så).

I veckan var jag och färgade håret, så jag tänkte egentligen bara att vi skulle kika på hur det blev. Jag är ju född med guldiga pigment i håret. Nästintill åt det röda. Förr om åren färgade jag alltid håret vinrött, och än idag tycker många av mina äldsta vänner att det är den hårfärgen som klär mig bäst. Men efter dem åren blev jag astrött på varma toner, och har sedan dess försökt förbi kall-hårig. Jag tycker mina ögon poppar på ett helt annat sätt då.

Egentligen alla frisörer jag någonsin har klippt mig hos, har aldrig fått till den där kalla tonen. Jag ber om kallt och då blir det antingen mörkt eller gult. JÄMT.


FÖRE. Här hade jag inte klippt mig på ca 10 mån.

Så när jag satte mig i frisörstolen hos Styleport hade jag inga skyhöga förväntningar. Eller jag trodde liksom inte att det fysiskt GICK att köra mitt hår kallt. Dessutom hade jag inte bokat någon specfik frisör så jag visste inte alls vem jag skulle klippa mig hos.

Men jag hamnade hos en tjej som heter Sofie som var urgullig. Det blev mycket relationssnack. Jag älskar ju sånt. Jag frågade vilken hennes specialité är, färg eller klipp? (För ni vet väl att man i USA har olika frisörer för färg/klipp? Frisörerna där gör inte både och). Hon svarade att hon tyckte färg var roligast vilket såklart gjorde mig glad.


EFTER. Blekning och olaplex-behandling. 

Som ni vet har ju jag tix och drar sönder mitt hår VARJE DAG. Speciellt under stressiga perioder. Så nertill mådde mitt hår inte bra alls, och vi klippte av 8cm. Känslan är magisk efteråt! Jag säger alltid ”ta så mycket som behövs”. Sedan la vi i lite blekning och en Olaplex-behandling (vet ni inte vad Olaplex är så har ni missat Guds gåva till trasiga hårstrån).

Alltså SER NI hur bra det blev?! Jag ÄLSKAR min färg!!! Detta är FÖRSTA GÅNGEN mitt hår varken blev mörkare eller gulare än innan jag satte mig i frisörstolen.


Dessutom bad jag om att få det lite mörkare upptill, vilket har blivit ännu tydligare nu när jag har tvättat håret några gånger efteråt. Jag älskar det och känner mig så fin. Nu ska det bara underhållas med färgbomber haha. Mina jag har hemma är typ 3år gamla men dom har väl inte ett bäst-före-datum? Jag måste kolla.

Jag bokar som vanligt alla mina skönhetsbehandlingar (massage/nagelvård/hår/hudvård) via appen BookATreat. Tips om ni bor i Stockholm verkligen!

3 kommentarer

  1. Åh så fint det blev! Skulle själv behöva gå till frisören och ge mitt hår lite omvårdnad, precis som du har jag tix och drar sööönder håret varje dag, hela tiden. Har nu fått börja fläta håret så ofta som möjligt då jag sliter i det betydligt mindre.

    Har du några tips för hur man kan försöka låta bli att rycka av hårstråna? Kram ♡

  2. Det blev ju superfint! Du får ju sluta att dra i ditt hår:)!
    Du är en superfin tjej!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *