Vad ska man investera sina pengar i? Jag säger…

Detta inlägget är inte sponsormärkt för att det helt enkelt inte är sponsrat. Jag vill bara vara tydlig med det.

”Hej Ellinor! 

När det kommer till att unna sig saker är jag ganska kass helt ärligt. Jag sparar mycket pengar och uppnår många mål. Men när jag väl känner att jag vill köpa något till mig själv så känns ett par skor eller en väska så onödigt? En klocka har jag redan. Men vad lägger du dina pengar på när du ska ”unna dig”? Och nu menar jag inte typ en finare middag eller egentid, för det ger jag också mig själv”. 

Svar: Hej goa du! Vad grym du är som uppnår dina mål! Jag tycker att man ska lägga sina pengar på: lägenhetsköp (i dagsläget finns det ingen annanstans där dina pengar växer med samma avkastning känns det som?), studier, en tidlös klocka, designklassiker/konst och smycken.

För mig är fina ringar, örhängen och smycken väldigt värdefullt. Jag har inga superdyra smycken generellt. De flesta kostar mellan 500-3000kr, sedan har jag några dyrgipar som jag bär då och då. Men planen är ABSOLUT att rusta upp så jag har mitt egna superstora superdyra smyckesskrin hehe. Ni vet som mina barn i smyg kommer att pilla på? Och som barnbarnen får ärva generation efter generation. Jag har en hel lista på specifika ringar jag vill ge mig själv. Det vattnas typ i munnen av tanken.


När jag tänker på min farmor tänker jag alltid på vackra smycken, och jag har verkligen tagit efter det av henne. Det är något traditionellt i smycken som jag älskar. Att det förs vidare. Som om jag lägger pengar på mina barnbarn, typ så tänker jag?? För om jag köper ett par skor/väska idag kommer jag med 100% sannolikhet inte använda dem om 40år. Men det kommer jag med mina smycken. Jag har ALLTID minst 5 ringar på mig, 2 armband, örhängen och 1 halsband.

Man kan ju köpa dyra ringar för att det är ett specifikt märke, rent guld mm. Men diamanter håller sig alltid. Så efter i våras när jag hade en tuff period av jobb mm) så ”unnade jag mig” faktiskt min första diamantring. Det är den ni ser på mitt ringfinger. Den är i guld, och pryds av en 7mm akvamarin med 5 små 0.2 diamanter på vardera sida. Det kändes så j*****vla bra. Också av den anledningen att inte en DUDE köpte den till mig. Jag köpte den SJÄLV. Jag tycker att kvinnor ska tillbaka makten över både smycken och klockor ifrån män. Folk tar alltid för givet att man har FÅTT dem?


Så smycken skulle jag säga att du ska lägga pengarna på. Just exakt denna ringen är ifrån PennyEtJoli som två tjejer ifrån Nyköping (nära Gnesta där jag är uppvuxen) har startat. Jag värnar om kvinnliga företagare, och speciellt nystartade företag. Så det kändes faktiskt extra bra att köpa därifrån istället för massproduktion. Jag fick välja allt själv med hur den skulle se ut. Förhoppningen är ju att dem kommer att finnas när mina barn ska köpa sina första ”fin-ringar”. Det vore ju seriöst drömscenariot. Att jag köpte min första ring ifrån dem, och mina barn också.

Vill man inte köpa en solitärring (en stor sten) tycker jag ABSOLUT att man ska köpa en med många små. Jag har en som ni ser på bild 1. Men så fort jag har ekonomin kommer jag att byta upp mig mot safirer eller diamanter i den. Det är min absoluta favoritring tror jag.

Länkar till PennyEtJoli här om någon skulle vara intresserad eller se urvalet.

2 kommentarer

  1. Alltså jag blev helt kär i ringarna! Tack för bra tips! Typ något liknande hade jag kunnat tänka mig som vigselring, hahaha! ♥

  2. Jag håller med dig till hundra procent att smycken i ädlare metaller är den bästa investeringen.Så fint att ”kapitalet” får arbeta och sprida glädje.Jag vill passa på att informera om vikten av att vara nogrann vid inköp.Skojare köper ett dyrbart smycke,låter en skicklig guldsmed tillverka en kopia och lämnar tillbaka kopian på öppet köp.De flesta,kanske alla,butiker tar tillbaka smycken utan någon som helst äkthetskontroll.Bästa är att köpa en liten guldtacka från tex Guldcentralen och få ett smycke tillverkat av någon pålitlig guldsmed.
    Många kramar till dig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *