Bakom en perfekt fasad

I helgen skrev jag om hur mycket ångest jag kan ha en söndag inför en ny vecka. Denna våren har varit ganska tuff för mig. Jag jobbade i snitt, utan pauser mellan 09-01 VARJE DAG i 4 månader. Då är inte bloggen inräknas alls, som är mitt andra heltidsjobb. Detta säger jag inte för att skryta – tvärtom! Jag satt på höga hästar på ett nytt jobb, reste, gjorde adhd-utredning och pendlade 5h varje måndag, sålde/köpte läget +köpte hus och tillslut fick jag börja prioritera bort fritid. Alltså slapp-titta på tv när jag skulle sova, promenader och serier. Alla typer av events. Sedan kompisar. Sedan familj. Sedan min kille.

Jag grät i princip varje dag i en månad för att jag var slutkörd, matt. Det enda jag ville var att ANDAS. Umgås med kloka vänner. Samla energi. När jag väl tackade ja till häng en helgdag, och hade gäster eller var bortbjuden, så slutade det alltid med att jag fick låsa in mig i ett rum och jobba istället. Det hände senast i måndags när jag hade min bästis ifrån Linköping över. Och ikväll också. Imorgonbitti går jag upp 05 för att hinna få allt gjort med bloggen och kunna leverera till kund. Vilket är så så viktigt för mig som person och varumärke (för det är så kunder ser på mig, som ett annat brand).

Nu har jag börjat acceptera mitt läge. Jag har dubbla jobb och varken får eller hinner blogga på jobbtid. Jag vet att det är en grej som har irriterat någon utav er ”att andra bloggerskor med heltidsjobb VISST hinner blogga men jag gör inte det”… Så det jag kan spara in på nu är min energi. Jag har mina jobbtimmar som är fasta varje dag (11h). Det gäller att ta pauser och verkligen inte slösa energi. När jag gör det (tex går på middagar jag inte vill gå på, hör skitsnack och är i närheten av bråk mm) så orkar jag ingenting. Då blir jag fullständigt matt.

Så just nu umgås jag bara med mina absolut närmsta vänner. Inga bekanta alls eller arbetskollegor… Längtar ihjäl mig efter ”semester” nästa vecka så hoppas jag och tror att jag kommer tillbaka med ny energi.

Är rätt vimsig i huvudet just nu, så hoppas inte jag har skrivit något heltokigt. Puss och kram på er. Ni är så jävla viktiga i mitt liv och mitt välmående. Om ni bara visste.

11 kommentarer

 1. Ellinor, Du måste ta hand om dig! Du är det viktigaste! Du får inte bränna ut dig!! Jag är orolig för ditt välbefinnande! Att minnet börjar svika är verkligen en varningssignal.

  Finns det ingen möjlighet att gå ner i tid på din arbetsplats? Eller ta färre kunder? Jag förstår att jobbet känns jätteviktig just nu men DU är viktigare. Och om du inte ens hinner med att leva och andas så är det inte värt det i längden!! Fine om du inte hinner blogga/instagramma/gå på events, det är inte många som skulle hinna det ovanpå heltidsjobb och vänner + familj, men att inte hinna med vänner och familj pga jobbet är inte rätt! Semesterveckorna kan inte vara den enda tiden på året där man känner någorlunda lugn! 🙁

  <3

 2. Åh Ellinor! Får ont i hjärtat av att läsa detta. Du måste ta hand om dig själv! Du gör ett sånt bra jobb men för att hålla måste man pausa. Annars blir det inte bra för någon. Det är lätt att säga till någon annan att ta det lugnt & sen lever man själv absolut inte som man lär.. men.. en viktig tanke som jag läste av Michaela Forni… hade du pressat din vän & suttit lika höga krav på henne som du behandlar & sätter krav dig själv? Nej troligtvis inte.. då är det omänskligt att sätta dom kraven på sig själv. Jobbig men viktig tanke. Du är värd att må bra ❤️ massa kärlek

 3. Ta hand om dig 💕

 4. Gör du något annat än klagar? Försök vara lite nöjd någon gång.

 5. Jadu Ellinor,du betraktas bara som en vara som förväntas att leverera men för oss som tittar in här är du en fin och gullig tjej! Sälj dig dyrt!
  Heja dig!:)

 6. Ellinor, du måste prioritera ditt välmående! Karriär bör inte komma före hälsa. Ta en paus från bloggen så länge du behöver. Låt vännerna och pojkvännen ta hand om dig. Unna dig en promenad, sträck kolla på serier, ha ett film maraton, bada i badkar med en massa bubblor, gå på middagar, gör allt som du velat göra men inte gjort pga jobb! Det är så viktigt att du stannar upp i vardagen och bara andas. Vi trogna läsare finns kvar när du är redo. Du är stark, men inte mer än människa. Kramar och kärlek till dig

 7. Ta en time-out kära fina du! Tror knappast att någon som tittar in här eller följer dig på IG skulle ta illa upp, tycka att du är konstig eller för den delen sluta följa dig. Du är garanterat en förebild för många, och istället för att pressa dig själv så in i bänken- ta en välbehövlig paus från SoMe. DET är någonting som kommer få oss följare att kanske stanna upp i vår egna karusell och tänka efter lite mer på hur vårt ekorrhjul snurrar. Kram på dig & tack för att sprider sådan enorm energi

 8. Åh Ellinor! <3 Påväg in till jobbet och bryter nästan ihop när jag läser det här för att min situation och känsla liknar din på så många sätt. Vi måste bli snällare mot oss själva! Du är grym på det du gör men pressa dig inte FÖR hårt. Jag jobbar varje dag med att försöka lista ut en plan som gör att jag ska hinna allt… men börjar inse att det förmodligen är en omöjlig ekvation. Jag vill bara krama dig och säga att det är okej att checka ut några dagar eller veckor eller så länge du behöver och samla energi. Det är ju så lätt att säga till andra hur man bör agera, men ibland svårt att leva som man lär. Men jag vill ändå säga det alla mina vänner och familj säger till mig – gör det som får DIG att må bra och känna lycka, inte det du tror att folk förväntar sig av dig. Lova mig att inte tappa bort dig själv på vägen. Jag tror att vi båda vet att vänner, familj och vår hälsa inte är värda att offra för karriären. Det är inte är värt det… Massa kramar! / Emelie

 9. Samtidigt som detta är väldigt ledsam läsning, uppskattar jag ändå att du berättar hur det verkligen ligger till. Pratade i mitt senaste poddasvnitt (http://danielasdagbok.com/2018/june/vart-basta-poddavsnitt-hittills.html) om perfektionshetsen i sociala medier och hur negativt den påverkat mig, men här inne på din blogg känns det som att jag verkligen slipper den där uppmålade fasaden om att allt är perfekt och så himla härligt. Så, tack Ellinor, och sköt om dig <3

 10. Hej! Jag har läst din blogg länge och tycker att du verkar vara en så himla fin person. Uppskattar när du bloggar men samtidigt så är det inte rimligt att du ska hinna blogga när du inte ens hinner andas. Det är inte mänskligt att jobba mer än 11 timmar per dag…blir verkligen orolig då jag har flera i min närhet som fått utmattningssyndrom. Hoppas verkligen att du kan förändra din situation för så ska det inte behöva vara. Tycker även att din chef borde ta ansvar, reagera och dra i nödbromsen. Stor Kram

 11. Ta hand om dig finaste du!!! Så viktigt att läsa och att skriva om sånt här, både för oss och dig. Hoppas du kan njuta av huset och livet och att allt lugnar sig snart! Önskar allt gott, kramiss

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *