Hur slutar man ha prestationsångest?


Såhär ser prick alla middagar ut numera. Invirade i filtar äter vi grillat tills solen går ner. Vi delar på en flaska vin. Lyssnar på vår favoritmusik. Tar ett kvällsdopp i poolen. Sover i eftermiddagsolen. Pratar. Bjuder över vänner och dricker bål. 


Vita lysande bollar och plastglas ifrån Folkpool. Matgrupp ifrån Hillerstorp.

Livet är helt jäkla magiskt, och jag är så glad över vart jag har hamnat. Jag vill bara förtydliga med mitt tidigare inlägg att: Jag mår jättebra just nu, jag är bara lite matt. Semestern är efterlängtad så att säga! I våras däremot mådde jag inte superbra. 2. Jag ÄLSKAR mitt jobb, det är inte där skon klämmer. Det är att tiden inte går ihop för mig. Men jag är världens bästa chefer som har bokat in ett möte med mig imorgon för att prata om hur vi ska lösa min arbetssituation med dubbla jobb. Det känns superbra, och så att ni också får lite återkoppling på vad som händer härnäst.

Denna veckan är det Almedalsveckan, och många kunder mfl har tagit förgivet att jag ska vara där och föreläsa. Och jag ville vara där. Jag hade planerat det redan förra året. Och året innan det. Men ska sanningen fram så törs jag inte? ”Vem skulle vilja lyssna på mig?” ”Vad har jag för vettigt att säga?”. Det känns egentligen inte som att det hänger på mod. Att jag är för feg. För i slutet av dagen så vågar jag ju. Jag tror det dels bottnar i prestationsångesten som aldrig tycks släppa. Har ni några tips på hur jag ska bli av med den så får ni gärna hojta! För nu sitter jag ju här och ångrar mig vilket känns surt. Det är näästan så att jag ringer mina vänner på Google och hänger med dem, och bor hos mamma som såklart är på plats.

4 kommentarer

  1. Prestationsångesten skall ta vara på för det är den som får blodtrycket att stiga,adrenalinet att pumpa och att göra dig redo för jakten och att nedlägga ditt byte:) ja någonting sådant.Näfyfasen för Palmedalen.Hamnar du bland fel folk där kan din karriär vara över på två röda sekunder.Keep up the good work babe:)!

  2. Önskar att jag hade något bra tips, men icke! Prestationsångesten förföljer mig i allt jag gör, tyvärr! Ibland så lyckas jag övervinna den, genom att gå in i någon slags roll. Låtsas vara någon annan i min egen kropp.

    Jag hatar tex. att stå framför människor och prata, men jobbar inom skolan. Så att stå och hålla låda framför 25 tonåringar, det går bra. Men jag går in i en annan roll, leker att jag gillar det… Men innan så ifrågasätter jag mig själv, hela tiden!

  3. Försök tänka att detta är en rolig erfarenhet. Slappna av och lita på din egen magkänsla att du klarar detta. Försök inte lägga så mycket värde i vad du ska göra utan se det som en möjlighet att växa lite. För vad är det värsta som kan hända, att du blir en erfarenhet rikare? <3 <3

  4. Hej Ellinor. Tack för allt du delar med dig av. Älskar din inspiration.
    Nu till mig fråga, jag skall börja plugga i höst digital marknadsföring i Göteborg. Känns som en utbildning som ligger rätt i tiden men något helt nytt för mig. Jag är så taggad men ockaå så nervös, har tidigare arbetat inom service men då inom restaurang. Hur vet man att de är rätt? Hur ska jag tänka och fokusera på mitt mål? 🙊
    Stor kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *