Jag har sagt upp mig ifrån Relatable

Hej allihopa. Det är med tårar i ögonen jag skriver det här inlägget. Eller, i ärlighetens namn är jag helt knäckt. Jag ska sluta på Relatable, vilket känns helt förjävligt just nu. Vi omorganiserade för en månad sen, och min nya roll passade mig som handen i handsken. Utan överdrift min absoluta drömtjänst! Jag fick vara innovativ, kreativ, skapa koncept, utveckla samarbeten mellan oss och kund, fördela budgetar, hålla seminarier, komma i kontakt med kreatörer ifrån hela Europa och jobba med världens största varumärken. Och inte bara största, utan varumärken jag själv genuint älskar (Google, Lindex, Tradera, Samsung mfl). Ett fantastiskt jobb med mycket ansvar, speciellt för min ålder.

Jag har växt så mycket som människa och genuint tokälskar verkligen mitt jobb. Men det är omöjligt att brinna för flera saker samtidigt. Livet går inte ihop när man har två jobb som båda är mer än heltidsjobb. I tisdags skulle jag ha ett möte med mina chefer om att gå ner i tid för att få livet att gå ihop tidsmässigt. Men just nu i bolaget så går det inte att gå ner i tid. Och sedan  kom vi till en punkt när vår VD sa att jag måste sätta hälsan först och att dem var förstående och stöttande i det. Då brast det fullständigt för mig. Jag har älskat båda villkorslöst i ett halvår, både bloggen och jobbet. Och detta är helt klart det tuffaste beslutet jag NÅGONSIN har tagit. För man vill bara lösa allt. Man tänker att stressen är temporär. Men den ju inte det. Så livet gick inte ihop, och den där stress-perioden jag hoppades skulle ta slut, höll bara i sig. 

”Jag kommer alltid att välja bloggen” sa jag, innan jag började gråta hejdlöst som ett litet barn. Mina chefer var otroligt förstående, peppande och positiva. Fint. Usch nu gråter jag igen. Jag kan inte förstå att jag inte ska vara kvar. Det var mitt drömjobb. Men bloggen är viktigare. Det vi har sagt nu är att jag ska gå på min semester, tänka efter vad jag vill och sedan ska vi höras av om några veckor. Bolaget växer så otroligt mycket (jag var person nummer 17 in och i augusti blir vi närmre 35, till nyår 55! Målet 2019 är 100!) så förhoppningsvis kan vi hitta ett samarbete där jag jobbar 2-3 dagar på byrån + bloggen. Det vore verkligen perfekt<3

Mitt självförtroende är på botten just nu, även om jag vet att det inte ska vara det. Vår VD sa att han var chockad över att jag ens hade orkat det i ett halvår. Även fast min kropp har sagt nej ett tag nu, så har jag älskat det jag gör så förbannat mycket. Min chef sa kanske 10 gånger att jag inte får se detta som ett misslyckande för min egen skull, och jag försöker verkligen att inte göra det. Men just nu känns det verkligen som PRECIS just det. Ett misslyckande. Att jag inte klarade det. Usch nu gråter jag IGEN. Jag ville så jävla gärna att det skulle gå. Att dygnet skulle ha fler timmar. Att kroppen skulle orka mer. Hejdå mitt dröm-jobb<3 Och alla kollegor och chefer och kunder<3

Fyfan det här är det i särklass tuffaste beslutet jag någonsin har tagit. Och jag hoppas att ni också förstår. Jag funderar på att stänga av mitt kommentarsfält för jag orkar inte en enda dålig kommentar just nu. Även fast jag vet att 99% av er är peppande och FÖRSTÅR hur det är att må dåligt, att ha prestationsångest mm så finns det alltid de som gottar sig i andras olycka.

Jag har bjudit upp mina bästa vänner Carro och Andreas som ska ta hand om mig hela helgen i huset. Så hörs vi på måndag igen. Jag måste få sörja detta och bearbeta det lite innan jag går ALL IN 100% på bloggen igen!!

10 kommentarer

 1. <3<3

 2. Fantastiska fina grymma Ellinor <3

 3. Du är grym!

 4. Inget inget inget är värt din hälsa. Inget! Det är det viktigaste vi har och detta är ett SÅ starkt beslut <3 Hade du inte tagit detta så finns risken att du hade blivit så dålig att du aldrig skulle kunna jobba med ditt drömjobb eller något annat ens i framtiden. Se detta som en investering. Du har HELA livet kvar. Fattar att det är svinsvinjobbigt. Usch. Men det är värt det <3

 5. Det är en tuff bransch du valt och bra att få lite andrum och fundera.
  Varför startar du inte nätbutik och säljer själv? Du är ju lite känd så smid medans järnet är varmt!

 6. Bästa Ellinor!
  Om jag ens hade haft en tiondel av ditt driv… och sååå smart är du. En riktig inspiratör på alla plan. Att ha fattat det här beslutet visar bara ännu mer hur modig och jordnära du är, och precis som du säger, så finns det alla möjligheter i världen att plocka upp detta jobb i framtiden. Möjligheter är allt vi har! Men det viktigaste är alltid att lyssna på sitt inre och känna efter noga om det är värt att äventyra sin hälsa. Du har precis gjort dig själv världens största tjänst även om det känns jobbigt för stunden. Fatta vad modigt det är <3

  Passa på att njuuut av nya fina huset och bara vara. Tid kommer alltid att finnas!
  Stor kram från en annan Nacka-bo.

 7. Hej, kan inte du lägga upp bilder från ert sovrum? Har längtat så mycket på att se hur det blev 😄

 8. Vill bara säga att du framstår så himla smart och älskar att du behåller din värdighet i en bransch där de flesta säljer sig för vilka samarbeten som helst så länge det är bra betalt. Du känns väldigt genuin, ta hand om dig och sluta aldrig vara du, du är fantastisk💕

 9. Hej! Jag har följt dig i x antal år nu & vill bara säga att du är en sådan fantastiskt tjej!! Sjukt driven & duktig, tror att många (inklusive mig) ser upp till dig. Du är väldigt ung & har hela livet framför dig, så allt löser sig nog i slutändan! Som alla andra skriver så är du så jordnära & personlig vilket är så kul att följa. Känns som att det är få influencers som är så idag. Var stolt!! Kramis <3

 10. Så starkt, modigt och inspirerande av dig att våga säga upp dig. Man kan inte göra allt. Speciellt inte om det får en att må dåligt. Jag är själv en prestationsprinsessa men valde förra året att hoppa av den högskoleutbildning jag påbörjat, efter ett drygt halvår. Tyckte det kändes så jobbigt och skämmigt först. Att jag inte klarade det. Men det var inte rätt utbildning för mig och så fort jag hade slutat och flyttat hem, lättade det för mig. Det kommer det göra för dig med. Jag vet det <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *