Innan och efter nya uteköket

Äntligen var det dags att kunna visa upp vårt utekök! Vi är inte helt klara än med piff, men vi har kommit en bra bit på vägen i alla fall.


Innan vi flyttade in i huset så var denna ytan ganska outnyttjad, så vi bestämde oss ganska snabbt för att vi ville göra något med den. Vi hade först tänkt att bygga ett platsbyggt utekök, men med tanke på kostnaderna av det projektet + att det skulle ta lite tid så fick vi tips om dessa istället. Uteköksmoduler ifrån Hillerstorp. Dem fanns i flera färger och både i trä och metall. Vi valde den mörkgråa färgen i trä. Vi tyckte att det passade bäst till vårt hus. Haha vår husvägg ser helt sne ut på denna bilden, jag måste ha stått i någon konstig vinkel. 


// INNAN VI FLYTTADE IN //

Såhär såg det ut innan vi flyttade in. Det vi har gjort är att putsa en ny sockel nertill på huset som ni ser. Den var helt sprucken. Samt målat den mörkgrå. Sedan har jag rensat ogräs och P har installerat spottar som han fäst med jämna mellanrum bland de vita stenarna. De lyser upp så fint på berget på kvällen. Sedan gick vi loss och rensade bort en del träd bakom uteköket. Där ska vi dock rensa mer! Eventuellt ska vi bygga upp någon form av staket/vägg där bakom också för att minimera insynen till vår tomt (den är visserligen nästintill obefintlig men men).


// EFTER // 

Hur fint har det inte blivit här då!! Det vi har kvar är att installera vattnet, men det kostar några tusen så vi har inte gjort det än. Just nu funkar vasken som ishink för öl haha. Men jag längtar efter att kunna skölja av skärbrädan mm däri. Sedan skulle jag vilja fästa krokar undertill som vi kunde hänga grillbesticken på. Just nu ligger dem bara där. Sedan ska vi fylla i med vit sten runt berget, installera spottar längst upp under taket och eventuellt något på väggen vid uteköket.


Här ser man lite bättre allt vi vill rensa bakom uteköket. När man köpte uteköket fick man med den där gråa ”boxen” för att täcka gasolen till grillen. Så det har vi gjort. Vår lilla grill är också ny och köpt på Eva Solo. Den kunde man ställa på ben också om man inte har ett utekök. Supergullig size och passar perfekt för alla er som bor i lägenhet. Man kan grilla väldigt mycket på den dock. Vi köpte den på hemsidan Bagarn och Kocken.


Den är superlätt att använda och går på gasol. Vi har inte tagit slut på vår gasoltub än och vi har grillat i princip varje dag i 1,5 månads tid. Ifall ni undrar hur många gasol det går åt. Jag älskar att den matchar både uteköket och huset i färg.


Här ser ni en ännu bättre bild på gasolgrillen.


Även denna är ny! Vi har officiellt börjat odla örter. Själva blomlådan är egentligen för inomhusbruk och köpt på Plantagen tror jag. Vi fick den av Ebba och Erik som tack för att dem fick låna vårat hus när vi var i Skåne<3 Tack tack tack fina ni<3 Vi ska borra hål i botten så att vattnet kan rinna igenom tror jag. Här ser ni hur mycket finare det kommer bli när vi har fyllt på med vit sten hela vägen runt uteköket. Alla träd med mera är typ oranga här ute i Nacka pga värmen, det ser nästan ut som höst.


Alltså älskar hur denna hörnan bara växte fram! Här hänger nog killarna mest när dem gör P sällskap när han grillar. Jag dricker helst drinkar med tjejerna i poolen när killarna får göra allt annat hehe. Jag är sugen på att plantera mynta och andra örter som man kan ha i drinkar.


Vi använder bara Globalknivar med mera hemma. Nu fick vi dessutom tillskott av en skärbräda när P fyllde 30. Jag tokälskar den och vill ha tre stycken till helst hehe.


Potatisen och löken köpte jag på en gård i Linköping. Och plastglasen (vaaad hade man gjort utan plastglas när man har pool?!) är köpta hos Folkpool. Plastglas har man i och för tjej användning för jämt? Vi har med dem till båten också, på picknickar osv. Vi köpte dem samtidigt som våra vita bollar som lyser ni vet? Vår pool är därifrån också för er som har frågat om den!


Jag är så otroligt otroligt nöjd med denna delen av ”innergården” av huset som vi kallar den. Eftersom att vi bara har en stor altan och ingen gräsmatta så har det fått bli så. Vi kallar den även för ”oasen”. Men altan känns ändå fel att säga i och med att det är stenplattor överallt och inte trä? Hela detta uteköket ”breddade” innergården i och med att dena ytan inte utnyttjades. Det blev en helt annan, varmare känsla, härute. Vi får beröm för den utav alla som kommer hit. Tur att vi inte valde den vita vi kollade på först! Denna färgen blev verkligen perfekt.Min favoritblomma! Hortensia! Vi har 5 stycken hemma men jag skulle gärna ha det trippla.

Sådär! Hoppas att ni tyckte det var kul att se förvandlingen. Jag ser så mycket fram emot att visa er mer bilder från matplatsen + loungedelen utomhus! Jag vill inte visa för mycket som inte är klart än bara, därav jag dröjt lite med det. Men det kanske är kul och se hur det ser ut under processen också? För det är ju verkligen en lång process att fylla upp ett helt hus. Men vi satsade på alla utemöbler mm nu under sommaren, och till hösten går vi på alla möbler inuti huset. Tips!

8 kommentarer

 1. Du vet att det är totalt eldningsförbud och olagligt att elda till och med på egen tomt och med gasol sen nu i juli..

  1. Ellinor Löfgren

   Självklart har vi inte eldat sedan eldningsförbudet kom :-)<3

 2. Det skulle vara superroligt att se processen vid inredning osv! Allt behöver inte vara perfekt innan du lägger upp det 🙂 <3

  1. Ellinor Löfgren

   Åååå tack!! Då vet jag <3 !!!

 3. Jag måste fråga, vad använder du för kamera? 😍

  1. Ellinor Löfgren

   Hmmm en Canon 6D tror jag den heter!! 😀 <3

 4. Hej Ellinor! Letat som en tok och hittar inte dom svarta blomlådorna på plantagen! Kan du snälla kolla en extra gång om de är där ifrån? Helt kär! 😍
  Älskar verkligen din inredningsstil och såklart din blogg! Kram

  1. Ellinor Löfgren

   Hmmm fasiken :-O HAhaha vad taskig jag var som förutsatte att dem var därifrån då Erik jobbar där. Jag ska kika med dem. Jag har sett dem på en del inredningsbutiker i efterhand också. Testa att googla på modellen kanske så länge?! Puss love love love!!! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *