Byggt trappsteg ut till uteplatsen

Det är så otroligt kul att ni är så många som vill följa vår hus-resa! Det känns väldigt fint och ärofyllt! Och tacksamt eftersom att jag är här varje dag och vi gör förändringar i princip varje dag också hehe. Nu tänkte jag visa vårt senaste tillskott… En trappa ifrån huset ner till uteplatsen!


Solstolar Hillerstorp // Vita lysande bollar Folkpool // Korgkruka Plantagen

Kvällssolen här är helt magisk. Det svarta huset där över är våra grannar, men de hänger aldrig ”mot oss” utan alltid på andra sidan deras hus. Jag har faktiskt aldrig sett dom eller hunnit hälsa ens en gång. Alla våra grannar hänger på ”fel” sida av deras hus så vi varken ser eller hör dem. Skönt att slippa det men ändå ha närheten till varandra ifall något skulle hända tänker jag. Nåja! Vi har försökt att matcha alla våra utemöbler och köra dem i samma serie. Så matbordet och dessa solstolarna är ifrån Hillerstorp, och serien heter ARLÖV. Vi är otroligt nöjda på alla vis. Vi var först inne på de helsvarta pga asfett!! Men jag tror att det blev en finare kontrast med vitt. Plus att man nog hade bränt stjärten i de svarta hehe.

Idag började P bygga på trappsteget ut ifrån huset till altanen också! Det blev så jäääkla bra!! Jag har flyttat ihop i hus med den bästa killen någonsin, det ska Gudarna veta. Min kille är på riktigt den händigaste människan jag har träffat i prick hela mitt liv. Väldigt härlig grej. Vi hade först tänkt anlita byggare, men P ville testa det som en kul grej. Det är så ojämnt underlag, men han löste allt på totti på 5 timmar. Snabbt och billigt!! Trät är likadant som han även byggde ihop vid poolen och rabatten. Vet inte om jag har visat före och efterbilder på det? Jag har det i mobilen i alla fall så det får bli ett inlägg senare. 


Härifrån ser ni hur det se ut ifrån poolen. Hortensian kan inte stå där pga solen, så imorgon åker vi och köper bla lavendel och lite andra högre blommor. Men trappsteget gav en mycket varmare känsla och som att huset blev ”klart”. Det såg liksom inte halvfärdigt ut innan. Planken kommer att blekas superfint. Det har det gjort på de andra ställena vi har byggt. Ååååh längtar efter att pynta detta trappsteget med växter, örter och lyktor!!


Såhär blev resultatet! Vi är sååå nöjda! Jag är sugen på att flytta ut matbordet en bit. Det är en väldigt stor yta att röra sig på och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den? Kanske någon till växt?? Men sen då? Njae får testa att flytta ut matbordet för detta såg supertomt ut… I alla fall på bild. Jag har aldrig reagerat på det i verkligheten.

… Nästa projekt är uteduschen! Den tar vi tag i imorgon. Vi ska köra ett varv på Plantagen och deras sista sommarrea, likaså Blomsterlandet. Och en snabbis till IKEA för svarta stora + små lyktor. Och sist men inte minst Bauhaus för vita stenar. Vi ska fylla i rabatten med det bakom solsängarna och runt uteduschen. Längtar efter att både se och visa er resultatet!! Under kategorin ”hus” hittar ni allt jag har skrivit om huset.

Relaterade inlägg om huset:
– Priolista till huset, detta ska vi köpa! 
– Innan och efter nya uteköket!
– Nya tavlor till huset

2 kommentarer

  1. Jättekul å följa er husresa. Vi köpte hus förra året och renoverade som dårar när vi flyttade in. Vi har fortfarande massa kvar. Men det är kul att även få se era småfix, inte bara stora projekt, utan det lilla som gör stor skillnad 🙂 Detaljer gör så mycket, men är ibland svårt. Så tack för inspo!

    1. Ellinor Löfgren

      Vad kul att läsa! Jaaa småsaker gör SÅ STOR skillnad, och jag tror att det ibland är det man tjänar mest pengar på. LYXA TILL saker. Men det kanske främst gäller lägenheter och inte hus? Det är såklart inte därfrör vi köper BLOMMOR haha utan vi vill ju trivas <3 Hoppas ni gör det mitt i renoveringen! Kämpa kämpa det kommer bli superbraaaa och vara värt allt!! KRAAAM <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *