Sugen på barn…?

Fråga: ”Hej! En fråga som inte har med ämnet i sig att göra men hur tänker du kring barn? Vill du skaffa barn och isåfall när? Din pojkvän är han i din ålder eller känner han sig redo för barn (kan man ju göra som ung med såklart)?”

Svar: Hej fina du! Denna frågan kommer så rätt i tiden på något vis, för jag har tänkt väldigt mycket på barn det senaste. Kanske för att jag ska ta ut min p-stav och egentligen köra utan preventivmedel då jag mår så dåligt av det. Då har tanken såklart slagit en vad man hade gjort OM man blev gravid. Eller så tänker jag mycket på det för att vi har flyttat till hus. Jag vet inte. Men för något år sedan hade jag varit väldigt bestämt svarat ”tack men nej tack”. Men nu är jag inte alls lika säker. Jag älskar barn och har alltid gjort, och kan jag inte få det själv kommer jag absolut försöka att adoptera. Min dröm är att ha en stor familj med tre barn!

Ska jag vara helt ärlig så tror jag att min KROPP är redo för barn. Det är svårt att förklara, men bara jag hör ett barn så är det något som tänds till på insidan. Men sedan tror jag inte att JAG är redo (det blir man väl visserligen aldrig först dagen kommer men ni hajjar). P är inte sugen än, han är 30år dvs 8år äldre än jag. Så ur ett åldersperspektiv vill jag definitivt vänta. Jag ska försöka att inte hasta och skynda mig in i stora beslut, utan njuta av nuet. Och händer det så händer det! Men jag ser väldigt mycket fram emot att bli gravid, få ett barn och bli mamma. Jag pratar nog om det minst två gånger om dagen. Även fast jag inte är där än… Är ni med? Ge mig 5år så hoppas jag på att ha en liten knodde. Men inte just nu. Jag vill passa på att bara vara jag och P så länge det går. Njuta och investera allt jag har i en stabil relation.

… Och fram tills att jag själv blir mamma så LÄNGTAR JAG IHJÄL MIG efter att alla kompisar ska bli föräldrar. Min bästa bästa vän Carro och Andreas får ju sin lilla bebis vilken dag som helst nu… Jag går runt och är nervös hela tiden… Jag är övertaggad på att få pussas och gosa med honom <3

4 kommentarer

 1. Jag förstår hur du känner Ellinor. Jag längtar också jättemycket efter barn och det känns som att min kropp är redo och jag kan ofta tänka på hur mysigt det kommer bli och sådär. Men JAG är inte heller där än, det känns långt bort. Men det är fint att tänka på att det finns en sån framtid och den bara väntar på en 🙂

  1. Ellinor Löfgren

   Jamen exakt! Det känns bara fint att man kan gå och drömma och tänka på framtiden! 🙂 <3

 2. Jag började fundera och tänka på barn för ungefär ett år sen. Nu är jag lite äldre men tror inte det spelar så stor roll, helt plötsligt kommer suget. Vi sa att vi skulle vänta några år men sen tog jag ändå ut min spiral för mådde ej bra av den (ja det var lite bortförklaring för min del) och 3 månader senare så blev jag gravid. Såklart bubblar man av alla olika känslor i början. I fredags fick vi se lilla pyret på det första ultraljudet och det känns nu HELT rätt och längtar tills bulan kommer 🙂
  Kort sagt så oavsett när det blir så kommer det att vara helt rätt <3

  1. Ellinor Löfgren

   Haha jag dör! Ja precis, när kroppen är redo så antar jag att den biologiskt är det. Oavsett hur livspusslet ser ut eller hur gammal man är. Åååå vad mysigt <3 Snart börjar ert nya liv! KRAMKRAMKRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *