Här vill jag gifta mig – och årets lyxigaste kräftskiva på Ven

Okej så jag har alltså fått uppleva livets lyxigaste ”kräftskiva”!! Jag blev inbjuden tillsammans med Jacobs Creek (australiensiskt vin) att hänga med till Ven och testa deras olika viner. Jag älskar ju vin och var inte feg på att banga. Jag frågade snällt om jag fick ta med min kille och det fick jag! Så han gjorde sin press-res-debut eller hur man ska säga! HUR KUL! Pirrigt för oss båda ju. Vill passa på att säga att Jacobs Creek har ett enormt sortiment av olika viner, inte bara bag in box som många kanske tänker på till en början. Detta inlägget är inget som jag har fått betalt för att varken skriva eller testa, och jag kommer inte uppmuntra någon att dricka alkohol – SÅ ville bara ha det ur världen – nu kör vi!!


Bloggligan vi åkte med <3 Jag hade inte träffat någon förutom Mira (prickiga byxor) och Foodjunkie innan. Men tyckte om alla så himla himla mycket. 


Gertrude hade tagit med sin kille också, mys! Första gången jag träffade honom. Så vi skålade tillsammans med bubbel, Jacobs Creeks obviously. Jag tyckte att det smakade som en blandning mellan prosecco (sött) och (syrlig) champagne. Kan man säga så? Men med handen på hjärtat kommer jag bara köpa detta bubblet framöver.

P.s vet inte hur mycket jag får skriva om alkohol egentligen utan att det blir olagligt. Jag vet heller inte om lagarna skiljer sig ifall det är ett betalt samarbete eller inte. Alkoholfritt får man skriva obegränsat om men när det är alkohol i så blir det mer restriktivt. Dock brukar jag ju skriva om drinkar mm på bloggen för att jag genuint är intresserad. Någon som vet detta? I så fall skriver jag ju därefter framöver. Hola at me!


Vi samlades ett litet intimt gäng nere i Helsingborg, där vi tillsammans skulle åka ut till ön Ven. Jag hade egentligen inga JÄTTEförväntningar på ön. Jag hade hört om den innan, och att en del svenska whiskys och gin-sorter tillverkas där. Sedan var mina referensramar typ slut?


Hela ön kändes väldigt dansk trots att den var svensk. Precis som våra svenska röda hus med vita knutar, så har ju danskarna sina orangea tegelhus känns det som. Det var i alla fall väldigt DANSKT idylliskt. Låga vita staket, mycket färgglada blommor som klättrade på husfasaderna, och pensionerade gubbar som satt och rökte cigarr utanför sina hus.

Runt hela ön var det 30m höga sandstup kan man säga, som ni ser här i bakgrunden utav alla. Sagolikt vackert verkligen. Redan här började jag tappa andan. 


Vi gick upp till öns kyrka, som hade DEN VACKRASTE UTSIKTEN JAG NÅÅÅÅGONSIN HAR SETT I SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså alla ni som har vägarna förbi Ven (eller inte) åk förbövelen hit!!!!!!! Jag har varit på Santorini många gånger, och detta stället hade precis den viben. Det enda man såg var hav hav hav. Och Danmark såklart.


Kyrkan låg på toppen av ett berg. Och här hade Jacobs Creek dukat upp med alkoholfria Bellinis (min favorit ju!).


Mira jag kan inte tacka dig nog för att du bjöd in mig till detta. Jag kan verkligen inte förstå att jag har fått uppleva den här dagen? Tacktacktack från botten av hjärtat! Ååååå.


Jag mailade efteråt och frågade om receptet på bellinin pga den var det godaste jag någonsin har druckit. Bellini är alltså bubbel + persikopuré.

UNVINED BELLINI’ COCKTAIL
Jacob’s Creek ‘Unvined’ Sparkling
Ripe White Peaches
Sugar Syrup

RECIPE METHOD
Step 1. Make your peach puree – peel and remove seeds from peaches, blend to a fine purée adding sugar syrup to alter desired sweetness. The riper the peaches used the less sugar needed! The purée however needs to be sweet enough to balance the acidity in the Unvined, but not too sweet as to dominate.

Step 2. Freeze purée for a cold Bellini! If pushed for time fresh purée can be used directly.

Step 3. In a mixing vessel filled with ice, add a generous amount of purée, top with Unvined and stir to combine. Don’t worry too much about a loss of carbonation! Serve directly into a champagne flute.


Jag tror att P blev rätt sugen på att börja blogga så att han också får chansen att åka iväg till Ven och dricka Bellinis i solnedgången. Skämt å sido. Men utan att skämta så vill jag seriöst verkligen verkligen gifta mig här. Jag har aldrig sett något vackrare. Rätt jobbigt om det regnar och är storm bara… Denna kvällen hade vi 26 grader och vindstilla. Riktig sommarkväll och jag svettades ihjäl i min tunna silkesskjorta.


Detta ser ut som en scen tagen ur en film? Eller är det bara jag?


Sedan traskade vi ner till hamnen igen. Till vänster på denna bilden, på andra sidan vattnet, ser ni Landskrona. Det måste nog bara vara 10min bort med båten? Till Helsingborg tog det 30min med båt.


Vi samlades på stranden där kocken på en berömda restaurangen ”Bread & Wine” hade tillagat havskräftor. Ven är verkligen utrustat med BRA restauranger. Härligt för att vara en sådan liten ö! I alla fall, tekniken var en medeltidsteknik typ. Man grillar skaldjuren/köttet under marken. I detta fallet: stranden. Jag har sett på Mandelmanns när dem har grillat i jorden också ha ha (är deras största fan). Minns dock ej vad tekniken heter.


Bästa Foodjunkie serverade förrätten!


Sedan åt vi GUDOMLIGA skaldjur med asiatiska dressingar, på långbord längst med stranden i SOLNEDGÅNGEN!!!!!!!!! Till det drack jag vitt vin som immade på insidan för att det var så kallt. Gråter seriöst av tanken på hela situationen!!!!


Restaurangen Bread & Wine som jag pratade om, den ligger precis i hamnen. GÅ DIT och käka om ni besöker Ven.


Sedan avnjöt vi en middag med ingredienser som enbart kom ifrån ön. Lamm, rotfrukter, grönsaker mm. Och fick en genomgång utav tre av vinerna. Det till höger var längst lagrat och väldigt fylligt, smakrikt och gött. Jag är absolut ingen vinexpert, inte ens i närheten faktiskt. Men jag tycker att viner är kul. När P’s familj sålde herrgården förra året för att hans pappa blev sjuk, så behövde vi dricka upp en del suupergamla FANTASTISKA viner för att dem inte skulle bli förstörda. Och på något vis kände jag igen den där ”gamla” smaken. Konstigt men sant.

En av mina favvis-druvor är Shiraz (drack enbart det när vi var i Sydafrika i februari) så det var såklart kul att dem fyllde glasen med det. Jag smuttade dock bara på alla innan det var dags att åka tillbaka till hotellet. TACK Jacob’s Creek för en sanslös upplevelse. Detta var den bästa inrikesresan jag någonsin har gjort. Både med miljö och smaker. Min kille är helt i chock över vad vi har fått vara med om också HAHA! Stort tack <3

5 kommentarer

 1. Åh man älskar ju Ven! Jag bor en timme bort typ så jag var över med sambo och barn för ett par år sedan, i just sådant väder du beskriver att man inte vill ha – storm, ösregn och iskallt. Mitt i sommaren. Taackarrrr liksom! MEN vi hade livets roligaste dag, jag och mina killar, hahaha! Ön är lika fantastisk då på något vis, det är något visst med oväder, det blir liksom så sjukt mäktigt med storm och oväder ute på en ö ♥

 2. Hej! Jag kommer precis som du från en deppig småstad (eller nej, mkt deppigare än din). Flyttade till Stockholm för något år sedan och är snart klar med plugget.

  Tycker det är så inspirerande att läsa om att du också kommer från ett deppigt ställe och idag har skapat dig ett väldigt fint liv med bra jobb, pojkvän, vänner och boende. + så kul att du hittat dig en bra kille!

  1. Ellinor Löfgren

   HAhahha älskar denna kommentaren <3 TACK!!!!! Man måste sticka ut och göra sin grej i den här staden. Det är ingen idé att stå vid sidan av och titta på när man har alla möjligheter i världen att göra det man drömmer om! Din tid är nu och du är så jävla grym som har vågat göra din grej. Jag älskar det! <3 LYCKA TILL MED ALLT!!! Kram Ellinor

  1. Ellinor Löfgren

   Tack!! Ska sätta mig ner och läsa direkt. TACK verkligen!! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *