Ännu en sprucken cysta i magen

Jag skulle kunna ha en egen kategori på bloggen som heter ”magen” där jag varje dag uppdaterar er med ur dåligt den mår ha ha. Är det inte magkatarr eller mensvärk så är det gallsten, cystor och definitivt att jag är uppsvullen. Jag räknade ut att jag i förra månaden hade 2 dagar på en månad då det inte gjorde ont alls. Jag har verkligen gett upp till 100% med detta. Det känns som att min mage alltid kommer att må dåligt just för att den har gjort det sedan jag började första klass. Jag minns hur jobbigt det har varit alla gånger jag har jobbat kontor och inte vetat vad jag ska ta mig till. ”Sorry chefen jag har problem med magen och måste gå hem”, det har jag aldrig vågat säga. Utan har i så fall skyllt på andra saker för att det är så pinsamt.

I alla fall. På min födelsedag i onsdags så svullnade den nedre delen av magen upp rejält. Jag har lärt mig att lokalisera vilka smärtor som betyder vad, så jag fattade ganska snabbt att en cysta hade gått sönder. Jag upplever inte att det gör ont när den går sönder, utan snarare när hela buken är fylld utav vätska. Några säger att detta är livsfarligt och kan leda till fertilitet, andra säger att det är helt ofarligt. Det finns ingen forskning kring det här, precis som alla andra kvinnosjukdomar. Så resten av natten fick jag andas mig igenom smärtan, stöna mig ur de värsta kramperna och knapra ipren. På min födelsedag också. Jag åkte inte in till gynakuten utan valde att stanna hemma. Min senaste sjuksköterska var magisk men jag har tappat tilliten till sjukvården ganska mycket. Det har aldrig funnits någon som kan bota mina smärtor. ”Man måste härda ut det” och sedan har jag fått asstarka mediciner. Jag vill inte ha mediciner, jag vill bli kvitt smärtan. Ge mig en diet, ett träningsprogram eller vad som helst och jag gör det. Det är ohållbart att ha så ont som jag har hela tiden.

Jag är helt övertygad om att jag har fått cystor pga min p-stav så nu ska jag gå och ta ut den. Tydligen används den som ”botemedel” för cystor för att man slutar blöda. Men jag har ju haft mens i två år i sträck så jag tror att den har gett mig motsatt effekt.

Och jag VET att detta är väldigt privat och att jag kanske inte ska skriva ut allt sånt här. Men ibland blir jag så jävla trött på hur begränsad jag är i mitt liv. I klädval, alltid en extra-outfit som är slapp nerpackad, tänka på kost, alkoholintag, ha nära till en toalett och psyket att andas igenom kramper i möten eller långa middagar. Hur ofta tillställningar blir förstörda för mig för att jag har ont och måste åka hem. Alla saker jag undviker för att jag har ont eller för att jag kanske kommer att få ont. Det är egentligen ett helvete även om jag ser på det så positivt jag bara kan. AAAH förlåt för deppigt inlägg men ni som har det likadant, både med magen eller med vilka sjukdomar som helst vet hur frustrerande det kan vara.

8 kommentarer

  1. Äh be inte om ursäkt! Är superbefriande att läsa om att andra kvinnor också har en massa problem med kroppen på olika sätt. Du är grym, glöm inte det! Kram!

  2. Du är så jävla bra som tar upp detta. Man tror alltid man är ensam om sina problem, speciellt när det kommer till de saker du skriver om, eller liknande. Har på senaaste tiden haft en del liknande problem, dock inte i närheten så ofta som du själv. Men har börjat fundera en del om preventivmedel, vad som kan påverka osv.

    Om inte du hade tagit upp de hade jag nog inte tänkt speciellt på de utan låtit de ”gå över”.

  3. TACK för att du delar med dig av detta! Jag trodde nästan att jag var ensam i världen om detta. Är så tacksam att du vågar skriva om det. Om du någon gång skulle hitta en mirakel-kur för detta hoppas jag du vågar dela med dig. Du är fantastisk! Tack för all inspiration och all pepp kring allt möjligt. KRAM från en fellow-magproblemare <3

  4. Ååh känner igen mig i varje ord. Tack för att du skriver så öppet om det <3 Kämpa på!

  5. Jag har exakt samma problem. Har äggblåsor/cystor som spricker nån gång i månaden, mensvärk varje dag i princip, magkatarr/dyspepsi för jag äter så mycket värktabletter, problem med all mat då det är olika från dag till dag vad jag kan äta osv osv. Jag ska till gyn och förhoppningsvis få göra ultraljud för att lokalisera cystorna eller vad som är felet egentligen. Försöker äta enligt FODMAP då det är snällare mot magen så jag slipper uppblåsthet i alla fall. Kram!!

  6. Tycker att det är jättebra att du skriver så ärligt om detta! Tror att vi är många som lider av magsmärtor i olika utsträckning i det tysta. Man ska inte behöva må så eller vara så ”förberedd” som du är för alla situationer. Jag förstår att du är trött på sjukvården, men har du testat att gå till nån form av naturläkare? Upplever att de kan hjälpa en på helt andra sätt med kost/örter/naturläkemedel osv <3

  7. Tack för att du är så öppen och ärlig och delar med dig. Jag har också en ”svår” och känslig mage, blandning mellan IBS och magkatarr tror jag… extremt frustrerande med all smärta – att härda ut.. efter ett par dagar släpper det men man vet aldrig när det kan dyka upp igen! Puh! Lider verkligen med dig. Stor kram!

  8. Tack!! Är så skönt att man inte är ensam, att du som jag ser upp till, att du som verkar ha det ”perfekta” livet, också mår skit och försöker leva med detta maghelvette. Tack för att du är en av få tjejer som vågar skriva om det <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *