Svar på era kommentarer – är jag en dålig kompis

I förra veckan skrev jag snabbt ihop ett inlägg innan jag åka ner till Linköping för att rodda möhippa. Så jag glömde bort det och tänkte inte så mycket mer på det. När jag klickade mig in på bloggen på söndagskvällen blev jag helt chockad över hur mycket det inlägget hade engagerat er. Vilket jag dock tycker är väldigt bra!! För det handlade om hur man är en bra kompis. Vill ni läsa inlägget för att förstå detta så gör ni det genom att klicka här (alt skrollar ner några inlägg). Jag formulerade mig rätt dumt när jag skrev det och tog inte med alla detaljer, men oavsett så har jag tänkt väldigt mycket på detta och varför jag umgås med ANTINGEN tjejkompisarna ELLER paren. Och ganska snabbt kom jag fram till varför.

Med MINA tjejkompisar så umgås vi hejvilt. Oftast umgås vi bara vi tjejer. Oavsett om man är i ett förhållande eller inte. Och där struntar jag i ifall någon tar med sin kille, eller ifall alla har med sina killar men att singelkompisarna också är med. Där kunde jag verkligen inte ha brytt mig mindre <3

Men sedan ”parhänger” vi ju mycket med P’s gamla killkompisar och deras flickvänner. Som nu såklart har blivit mina vänner också. Det är ett gäng på typ 20 par där man umgås med alla till och från. Vi bjuder varandra på väldigt mycket saker, och då bjuder man tillbaka i form av grejer man själv styr. Vi blir bjudna på bröllop, födelsedagar, jakter, resor, middagar, bruncher, AW’s etc som kostar mycket. Med mina singelkompisar är det inte alls så. Har jag och P större tillställningar tillsammans så blandar vi alltid hans kompisar och mina. Även fast vi hänger med dessa kompisarna mycket, så blir det sällan samma par flera gånger på en månad. Så när man ses har man inte sett varandra på ca en månad för att tiden inte räcker till att hänga med alla för då skulle hela veckorna vara uppbokade. Så när jag hänger med dessa kompisarna pratar vi ofta ikapp om vad som har hänt sedan senast. Och just för att det är P’s kompisar så bjuder jag liksom inte med mina. Och det är inte för att dom är singlar, utan för att det bara är två helt olika gäng.

Och så är det ju i livet. Jag har sjukt många kompisar ifrån olika gäng. Och oftast är dem i olika gäng för att dem är olika som människor. Men tror jag att två personer skulle klaffa så presenterar jag dem alltid för varandra. Gud det är så svårt att prata om detta för att man har så mycket olika vänner som är så olika varandra. Med vissa gäller vissa saker, som inte alls gäller andra gäng mm. Alla tjejer till P’s killkompisar blandar jag också med mina tjejkompisar. Men inte hans killkompisar och mina tjejkompisar. Varför vet jag inte, utan det bara är så hehe.

Jag blir verkligen inte bjuden på alla tillställningar. Ibland bjuder jag in P’s killkompisar och parhänger, ibland mina tjejkompisar som är singlar. Men helt ärligt så blir jag sällan bjuden när singelkompisarna ska hänga. Vilket jag fattar och absolut inte tar illa vid mig!! Men man har ju olika relationer till varandra. Sedan bjuds ju sällan min kille in till tjejhängen, men förväntas ändå av er läsare att alltid bjuda tjejerna? Alltså det finns inga rätt eller fel, men som vi har det idag funkar väldigt bra för oss. Jag vill tro att den bästa vännen är förstående. Jag klarar inte av drama och blir någon sur för att den inte blir bjuden så tycker jag att den personen istället ska fråga om vi kan hänga någon gång eller rodda något själv. Så gör jag och jag tror inte att någon är elak med flit. Det är inte mina kompisar i alla fall. Det blir missförstånd och då får man sköta det snyggt. Min bästis glömde tex bort min födelsedag och jag skulle ALDRIG blir sur över det. Alltså aldrig. Hahaha jag fattade ju att något hade hänt alternativt att hon bara hade glömt vilket också hade varit helt okej!

Jag tror att alla sköter vänskapsrelationer på det bästa sättet dem bara kan. Jag hoppas och tror verkligen att mina kompisar känner att jag bryr mig om dem, och att dem ser att jag har svårt att få ihop det med alla vänner samtidigt. För jag tycker verkligen att det är det. Jag tror att ni också har olika kompisar som inte passar ihop, men det handlar ju inte om ifall dem är i en relation eller inte <3 SÅKLART! Där är vi helt ense!

3 kommentarer

 1. I första texten du la upp skrev du att din kompis frågat om hon hade blivit inbjuden ifall hon också hade haft en partner och då svarade du ja. Sen skriver du att det absolut inte är så pga att hon är singel. Fattar inte alls helt ärligt.

  Jag tror verkligen att du är en jättebra kompis som tar hand om dina relationer!

  Det här är bara så snurrigt och konstigt. Att ens skriva ”singelkompisar” är för mig skumt, relationsstatusen kan väl omöjligt ha någonting med vänskapen att göra? Fattar ju såklart att man inte bjuder in alla till varje tillfälle och att det alltid delas upp på ett eller annat sätt MEN varför skulle din kompis ha blivit inbjuden om hon hade en pojkvän? För att hon skulle kunna ”bjuda” tillbaka? Det kan hon väl ändå? Eller handlar det om att det är ett helt annat umgänge där? Då fattar jag isåfall men absolut inte när det kretsade (som i första inlägget) om att hon var singel. Hoppas du förstår hur jag tänker. Tror som sagt att du är mån om dina vänner och en bra kompis, men att jag kanske inte förstår din text så som du menar<3

  1. Jag förstår inte heller. Nu låter det mer som att ”man” delat upp sina vänner i olika ekonomiska kretsar, och sen låter det som om man inte ska blanda in singlar med par…varför? Ska singeltjejen stöta på någon???
   Detta är inte ett svar på frågan från början där frågan var, Är jag dum för att jag inte bjuder min kompis för att hon är singel?
   Det är absolut inget konstigt att man inte bjuder alla till allt, men att utesluta personer pga relationsstatus, plånbok eller något annat känns för mig helt absurt. Skulle P utesluta en kompis om han råkat bli singel? Det tror jag inte. Sorry ”Kalle” men du råkade du bli singel så nu får du inte komma på våra aw´s längre…
   Trist om det finns ett par där ena jobbar som polis och den andra parten kanske blivit arbetslös. Sorry, men då kan du inte bli bjuden för då kan du kanske inte bjuda tillbaka…
   Nej du är ingen dålig kompis, det vet du bara själv omd u är och det tror jag inte att du är. Men frågeställningen var någon annan än svaret här.
   Alla är vi olika tack och lov, världen skulle vara så trist annars. Men här låter det mer som att allt handlar om plånbok och status.

 2. Förstår inte heller – det är två helt olika resonemang lixom. Grundfrågan handlade väl om att din kompis skulle blivit bjuden ifall hon hade pojkvän vilket du menade att ja DÅ hade hon varit välkommen bland er andra par också,
  vilket i mina (och många andras uppenbarligen) ögon är rätt oskönt sätt att tänka på

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *