Badrumspepp inför poddsläpp


Hej på er, hoppas allt är bra med er! Jag är så glad över all positiv respons jag fick igår på Instagram Stories angående podden. Vi får se vad detta mynnar ut i, men jag är mest glad över att jag faktiskt vågade. Jag har varit så rädd och orolig, vilket låter töntigt för många. Men jag är rädd för att bli missuppfattad, tagen oseriös, låta tråkig etc. I och med att det är jag som klipper podden också så har jag kunnat ifrågasätta mig själv hela tiden. ”Detta var dåligt BORT!, detta med BORT, och det här också BORT…”. Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla detta heller. Ska jag prata om det (med risk att ni också börjar störa er på samma saker), eller ska jag bara vara tyst om allt? Alltid när jag är nervös så skriker jag typ ut för hela världen hur jag mår. Om jag är dålig på att prata engelska och ska hålla en presentation på engelska, så inleder jag alltid med att dra ett skämt om mitt uttal. Så att ingen efteråt ska kunna säga det till mig. För jag ÄR fullt medveten om hur jag agerar och inte. Tro inget annat. Men det är en strid i hjärnan varje dag att jag inte är perfekt i allt. Reagerar perfekt på saker, tycker perfekt om allt, vill perfekt om allt, tar saker perfekt osv.

Tillbaka till podden… Första avsnittet är ganska kort. En intrukduktion i vad som komma skall. Vi hade egentligen inte alls tänkt att publicera detta, men valde att göra det istället för att vänta till nästa vecka när det kommer ett längre (eller ja normallångt) avsnitt.

Jag och Sanja har pratat om att ha med coola gäster, som inspirerar på ett eller annat sätt. Men som också är i början/mitt i sin karriär. Kan inte ni tänka på ifall ni vill höra dem i poddformat? Eller ha korta intervjuer på Instagram i flödet? Eller ett längre mailutskick varje månad? En kombo av alla kanske med olika gäster? Det tåls att tänka på.

Klockan 17:00 går vi live på Acast hemsida. Sedan behöver iTunes godkänna vårt material (tror jag?) för att inte vem som helst ska kunna släppa vad som helst hos dem. Så sedan kommer det att ta några timmar innan vi är godkända och finns ÖVERALLT DÄR PODDAR FINNS! Bra va! Podden kommer att vara 100% gratis att lyssna på också för er som har frågat det.

1 kommentar

  1. En sak som jag tänker och som hjälper mig är att inte säga förlåt till någonting som handlar om vem jag är, hur jag vill göra eller vad jag vill göra. Hur ofta säger män förlåt för den dem är eller hur dem väljer att leva sitt liv? En tankeställare. Man ska inte ursäkta sig, man är den man är det kommer inte hjälpa en själv eller någon att säga förlåt eller skämta bort saker. Att skämta bort något är en försvarsmekanism främst från det psykologiska psykodynamiska perspektivet, man gör det omedveten som ett försvar till det som är jobbigt. Och vad ska personen man ber om ursäkt till eller skämtar bort något för göra? Vad ska jag själv få ut av det? Det leder tyvärr inte till någonting bra, det känns bara tryggt och man stampar på samma ställe. Detsamma som att säga innan ett tal ”ja jag är ju ingen bra talare men..” det förstör tyvärr hela talet. Människor kommer alltid att tycka, tänka och ha fördomar. Ursäkta dig inte! Man är den man är. Stå på dig! Att du släpper podden till exempel är vad jag förstår det som en otrolig utmaning, det är utmaningar som utvecklar och driver en framåt. Ingen är perfekt, inget kommer nånsin kunna bli perfekt, det är en värdering och en åsikt precis som om något är fult eller vackert. Vackert i någons ögon, perfekt i någon annans. Prestationsångest är en psykisk påfrestning, viktigt att ta itu med allt sådant för att må bra och vara hälsosam psykiskt!! Ellinor du är grym, bra och fantastiskt på ditt sätt, vi alla är olika!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *