Makeover innan/efter sovrum hemtex

I stolt samarbete med Hemtex.


Ni vet ju att jag hade en tävling i samarbete med Hemtex där ni kunde vinna inredning till ett värde av 10 000kr. Vinnaren valdes ut på Instagram i förra veckan av Hemtex och detta var rummet hon ville göra om. Herregud vad peppad jag är!!!!!! Efter lite mailkontakt så beskrev hon sin stil följande:

– Jag skulle beskriva min stil som industriell men med hög mysfaktor.
– Jag gillar svarta detaljer och skulle säga att mina favoritfärg för toner på inredning är grön. 
– Jag föredrar neutrala färger. 
– Min drömprodukt är en taklampa! 

Så då pratade jag med en inredare ifrån Hemtex som satte ihop följande moodboard:


1. Taklampa 
2. Soffkuddar i grönt
3. Gardiner
4. Svarta dekorationer och ljusstakar
5. En stor vas för stora buketter eller annat! 
6. Köksaccessoarer 
7. Ljusgrå matta

Jag önskar att jag kunde ha såna tävlingar varendaste dag så att ni alla kunde vinna!! Detta är typ det roligaste samarbetet jag någonsin har gjort. Jag hoppas att vinnaren känner detsamma! Jag ska fråga henne om hon kan ta en efter-bild när hon har fått hem alla saker + lite till. Jag tror att det kommer bli en enorm skillnad med många detaljer, ordentlig belysning ifrån olika ställen (viktigt!), en matta och ”lättare” gardiner. Jag ska slänga med en filt också så hon kan mysa ner sig i soffan under vinterkvällarna som kommer. Tror ni att vi prickade rätt inredningsstil baserat på hennes kommentarer? Stilen känns väldigt jag också vilket är ännu roligare! Jag ÄLSKAR grönt och svarta detaljer! Tacktacktack Hemtex för att ni gör detta möjligt?! Det är ju helt otroligt.

Och tack för att mitt egna hem är tusen gånger mysigare nu… Nu ska ni få se FÖRE/EFTERBILDER tagna hemma hos mig:


FÖRE tidigare ägarnas stil

Jag hittade ingen bild som jag hade tagit, däremot hittade jag denna bilden ifrån prospektet när vi köpte huset!


EFTER vår makeover! 

Tyvärr är det ju så mörkt ute när inte solen är framme, så den blev inte lika ljus som före-bilden. Men ändå! Vad lite tyger och färger på väggarna kan göra va! Numera är ju detta husets mysrum. Jag skämtar inte, ALLA som kommer hit säger att dom vill slänga sig i sängen och sova där. När vi blev klara med detta gästrummet (vi har ju två gästrum, det ena går ju i färgskalan grå samt är lite mindre) så kändes huset komplett. Det är så viktigt för mig att mina gäster trivs och känner sig trygga. Detta är ju vårt HEM och jag vill att de som kommer hit ska känna sig hemma och prioriterade och att vi bryr oss om dom. Som ni ser på denna bilden så är det en snevägg vid det stora fönstret, så vi kan inte sätta upp gardiner härinne. Annars hade vi såklart gjort det!


Mamma är den enda som har sovit här sen vi gjorde om och när hon kom ner till morgonkaffet på morgonen så jublade hon över hur gott hon hade sovit under natten. Vi har ju köpt nya extra fluffiga täcken, fluffiga kuddar och stora 90×50 kuddar så mamma kan ”bulla upp” bakom ryggen när hon ska läsa sin bok på kvällen. Jag har nog aldrig sett mamma på så bra morgonhumör hahaha. Hon erbjöd sig att bo här när jag och P får barn, så kan hon och barnet sova i gästrummet. Det måste ju ändå vara högsta betyg? Hon är i och för sig min mamma, hon tycker ju att allt är bra och fint oavsett. Men hon kändes genuint toknöjd över ”hennes” sovrum. Jag beställde ett fårskinn ifrån Hemtex också som jag ibland har uppepå sängen och ibland nedanför för att ge den där extra touchen av MYS. Det går ju att lägga på stolar, soffor, vagnen etc också om man vill.


Hemtex har ju inte bara sitt egna sortiment, utan tar ju även in andra märken. Tillexempel Markslöjd där ni vet att typ 99% av alla våra lampor kommer ifrån. Samt våra älskade lampskärmar i sammet, och veckat silke på insidan. Dem är ifrån märket Watt & Veke. Vi har dom ju i grått i andra gästrummet och dom är så otroligt lyxiga. Vi hade några superbilliga lampskärmar där först och det sänkte verkligen hela rummet. Jag vill gärna ha STORA lampskärmar bredvid sängen, det skapar mycket mer hotellkänsla en små lampskärmar. Dessa är 28x28cm. Hade vi valt större skärmar hade det inte blivit snyggt med lampfoten. Vi kommer nog att beställa adventsstjärnor ifrån Watt & Veke också, via Hemtex såklart.

Tipstips: Hemtex har även ett brett sortiment av ljus tycker jag. Både doftljus i olika fantastiska dofter samt vanliga ljus i fina färger. Jag tycker att det är så otroligt viktigt att det luktar GOTT hemma hos oss, och har därför både lakanspray och doftljus i gästrummen.


Här ser ni en bild på sovrummet i en vinkel ni aldrig har sett innan tror jag? Jag skulle verkligen vilja byta sovrum och flytta in hit, men P vägrar ju. Enda anledningen är att vår walk-in leder rätt in till badrummet som ni ser på bilden. Detta sovrummet har en liten ”mellanhall” emellan. Alltså JAG ÄR SÅ OTROLIGT NÖJD MED DETTA RUMMET <3


När  det kommer till påslakan så kör vi på enfärgat, fast massa olika färger. Det är ett utav mina bästa tips när det kommer till bäddning. istället för att ha alla kuddar i samma färg, ha olika färger men som är fina ihop. Kanske olika material? Dessa påslakan seten heter Eco Smooth, och dom är som dom låter: ekologiska. Nörd varning men: dessa är styckfärgade vilket betyder att de färgas efter att de är sydda. Det innebär ju i sin tur att varje bit blir unik. Nu är jag ett special case men sådant NJUTER ju verkligen jag av att veta när jag gosar ner mig i detta sen. Precis som när man njuter av att gå på ett nytt parkettgolv eller att äta ur sitt nya porslin. Hahaha jag är inte frisk. Men jag kan omöjligt vara ensam om detta? De vaniljvita kuddarna är också Eko Smooth men de orangea är faktiskt prydnadskuddar som jag testade att lägga bland det andra istället för att lägga längst fram.

Jag valde ju att ta in en roströd/orange färg på detaljerna här inne, vilket blev väldigt snyggt tycker jag. Lampskärmar, prydnadskuddar och filt i samma kulör! Där fick jag till det hörrni!


Och titta här då! Korgar for life!! Denna gav en känsla av välbehag och värme i det här rummet.


I ”lilla gästrummet” fyllde jag ju korgarna med filtar, plädar och morgonrockar (läs makeovern vi gjorde på det sovrummet hääär). Men i stora gästrummet tryckte jag ner en växt istället.


Självklart har vi en sängkappa härinne också för att man ska slippa se några tråkiga sängben. Samt dra-på-lakan som är livets uppfinning. Lätt att byta när någon har sovit över. En fin grej som man kan göra när man bäddar är att vika ner kanten på täckena/täcket och sedan peta under överkastet. Detta överkastet väger ingenting vilket gör det lätt att bädda själv. Vissa överkast man har är ju supertunga och då måste man ta till hjälp för att inte paja hela bäddningen. Varför ska man göra det svårt för sig! Finns i fler färger bla vinrött (dör för det) för 499kr. Jag har aldrig köpt ett så prisvärt överkast innan. Ps vår älskade roströda filt finns till ett bra pris i massa olika färger. Vi beställde även en brun och en grön som är fina detaljer att bara lägga hemma.

Jag är så himla himla nöjd. Vad tycker ni? Hade ni velat övernatta hemma hos mig i detta sovrummet? Hahaha!

Se hela processen och produkterna här (länk)!

4 kommentarer

 1. Hej Ellinor! Först och främst – älskar din stil! Alltid lika inspirerande att gå in på din blogg, längtar till/håller tummarna att du startar upp en inredningsinstagram. Jag har letat som en tok och googlat på allt man kan googla på för att hitta din ”The Stockholmer”-tavla men lyckas verkligen inte och jag vill SÅ gärna ha en sån. Hade blivit så glad om du ville dela var du har köpt den/vem konstnären är eller hur det nu ligger till! Tusen tack, hoppas du får en fin kväll! Kram

 2. Hej!

  Superroligt att se ditt hem och samarbete med Hemtex, det är verkligen sååå fint!! Jag tänkte lite på hållbarheten kring Hemtex, har du koll på deras arbete?? Vore fett coolt att lära sig mer i ett inlägg om hur de tänker kring sina material, bomullsproduktion osv. Känns väldigt rätt i tiden!

  Tack för en inspirerande blogg! 🙂

  Många kramar från Ingrid

 3. Hej! Så fint ni har det! Men Går inte se de översta bilderna 🙁

  1. Ellinor Löfgren

   vad faasiken!! Insåg detta när jag såg din kommentar, men har försökt fixa det på tre olika sätt nu. Nu är fantastin slut. Hmmmmm. Får skriva till IT. Tack snälla!! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *