Olikheter i vår relation

Skrattade högt när jag läste Fornis blogginlägg om detta, så ville dela med mig av mina och P’s olikheter. Here u go:

Jag är väldigt kortsint, han är långsint. Vilket såklart skapar bråk i sig. Jag är ju redan superglad när han fortfarande är sur och då undrar jag varför han är så j*vla grinig över ingenting.

Jag är väldigt morgontrött, han är morgonpigg. Han är alltid den som går upp först och plockar undan ifrån gårdagen medan jag fortfarande sover.

Jag har jättesvårt att somna till en serie på kvällen, han somnar innan serien ens har börjat.

Jag gillar luncher, frukostar och middagar som bjussar på lite av varje. Många ingredienser eller tillbehör i en sallad, i en gryta, i en wok eller till tacosen. Han tycker att det är helt onödigt och vill helst bara ha gurka och sallad till.

Jag kan gå och grubbla på vad någon tyckte och tänkte om mig i flera månader, medan han inte ens reflekterade över att någon ens tyckte något? Han lägger folks åsikter bakom sig så fort, medan jag är rädd för att uppfattas X, Y eller Z.

Jag skulle hellre DÖ än att kolla om ett avsnitt i en serie. Jag ryser i kroppen av tanken. Medan han inte har några som helst problem med det.

Jag skulle även ALDRIG kolla ett avsnitt själv av en gemensam serie. Han förstår inte alls varför det är så farligt att göra?

Jag har helst alla lampor i hela huset tända dygnet runt. Han vill ha det släckt i hela huset förutom det rummet han befinner sig i.

Jag hatar smuts i form av skit på speglar, i handfat, toaletten osv. Han ser inte smuts, men han ser kläder och prylar som ligger framme och är manisk med dem. Vi blir galna på varandra och någon av oss tycker alltid att det är ”stökigt”.

Jag sitter gärna och har långa djupa konversationer med ett glas vin. Han vill helst dricka två bärs snabbt och ha kul istället.

Jag skjuter undermedvetet upp saker rätt ofta. Medan han tar tag i saker DIREKT. Blir han sugen på att bygga en trappa runt heller huset, eller installera fasadbelysning i taket så gör han det inom 1h.

När det gäller humör så är hans humör på en mycket jämnare nivå. Är han sur är han halvsur. När jag blir sur blir jag helt tokig. Och när jag blir glad blir jag helt jävla överlycklig.

Jag älskar att vara ensam. Han vill alltid vara omringad av så mycket människor som möjligt.

4 kommentarer

 1. Haha hur man ser på det här med stökigt är spot on min kille och jag. Tog oss nästan tre år att inse att vi ser helt olika saker och mest får städa för vår egen skull (smuts för mig) befriande insikt även om jag forfarande har väldigt svårt att se hur han kan tycka det är rent för att han vikt in mina kläder när det är kladdigt på diskbänken… haha

  1. Ellinor Löfgren

   HAhaha jag dör. Alltså min MIN när jag insåg problemet. ”Men herregud vi uppfattar ju OLIKA SAKER som stökiga!!!” hahaha. Men detta är fortfarande en irriterande grej. Trots att vi har sagt att man bara ”tar” det man själv tycker är irriterande. Istället för att tjata på varandra. Menmeeen!!

 2. Hahah älskar dessa inlägg och våra olikheter <3!

  1. Ellinor Löfgren

   Hahaha herregud… <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *