Omgiven av idioter….

Tänk! För snart 1år sedan åkte vi till Sydafrika i närmre 3 veckor. Jag och P’s familj. Under resans gång läste jag boken ”Omgiven av idioter” (eller ja okej bara kapitlen om gul och röd då jag ville förstå min och min killes relation bättre). Och sedan dess har jag undermedvetet haft denna teorin i bakhuvudet. Varje gång jag träffar en ny människa, varje gång jag och P har en argumentation. Varje gång någon säger något jag inte förstår och varje gång jag har svårt för en annan människa.

Här låg jag och läste boken. I en soffa när regnet piskade utanför fönstret.

Sanja aka min älskade poddkompanjon arbetar mycket utefter denna teorin för att enklare förstå sina kollegor, så vi bestämde oss för att podda om ”Omgiven av idioter!”. För er som inte förstår någonting om vad jag pratar om så handlar den om en teori som baseras på att man kan kategorisera människor i fyra olika fack. Fyra färger: röd, gul, blå och grön.

Boken har fått en del kritik då kritiker undrar kring alla källor som det refereras till. Men vi pratar inte alls objektivt eller faktabaserat i det här avsnittet. Det får man helt enkelt göra någon annanstans! Vi pratar lättsamt om hur vi själva är som människor och hur vi dagligen använder oss utav denna teorin för att förstå andra. För att sälja mer eller för att få bättre kontakt med kollegor. Eller helt enkelt för att förstå vår EGNA FAMILJ bättre. Samt såklart vilka färger vi själva är!

HÄR kan ni lyssna på avsnittet!!

Och skriv gärna till oss på Instagram EmbraceHerPodd och berätta vilken färg du var, och om du gillade avsnittet. Gärna om det finns något vi kan förbättra.

8 kommentarer

 1. Sanna Lindström

  Äääälska den boken!!!

  1. Ellinor Löfgren

   Vissa älskar den andra hatar den! Så blandat! Jag tycker att den är superintressant oavsett om källorna är bristfälliga 🙂 <3

 2. Jag är röd och gul…och lite grön. Och ungefär 0,5 procent blå😂

  1. Ellinor Löfgren

   Hahaha <3 <3 Har du lyssnat på avsnittet? <3

 3. Fantastisk bok!

  1. Ellinor Löfgren

   Den gav mig en tankeställare!

 4. Gillar inte alls boken eller författaren, han är så oseriös. Man springer inte runt och låtsas prata om ”forskning” och vetenskap” utan belägg. Tycker dessa länkar förklarar det hela bra: https://www.jonashjalmarblom.com/blog/2018/4/11/vad-du-br-vara-medveten-om-nr-du-lser-omgiven-av-idioter-och-katergoriserar-mnniskor-i-fyra-frger

  http://psykologtidningen.se/2018/07/29/med-akademisk-examen-hade-thomas-eriksson-insett-bristerna/

  Inget ont till er som läser böckerna <3

 5. Tycker det är så himla befriande att se bilder när en kvinna har hår på benen! Tack för att du vågar lägga upp sånt. Inte alla som gör. (sjukt att man ens ska behöva göra det till en grej!!!! men tyvärr så samhället ser ut)

  Kram Ellinor <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *