Vardagsrum före & efter ny soffa och ny matta


FÖRE

Såhär har alltså vårt vardagsrum sett ut tills för någon vecka sedan när vi fick hem vår nya soffa ifrån Sofacompany (där även denna beiga var ifrån) samt vår nya matta. Jag vet inte huuuur många frågor jag har fått om den och den är måttbeställd och köpt hos Ruugs.se. Vi måttade ut den så att den skulle bli perfekt under sängen i lägenheten. Ni vet, när man satte ner fötterna så möttes man alltid av något mjukt och gosigt, samtidigt som vi kunde visa vårt orginal trägolv. Men när vi flyttade till huset och hade heltäckningsmattor i alla rum fick denna hamna i vardagsrummet. Dock blev den lite för kall som ni ser, och liten tyckte vi. Den heter ju trots allt Highline Grå” (nu på REA!). Så vi beställde faktisk en ny.

INKÖPSSTÄLLEN:

Soffa: SofaCompany modell Astha
Matta: Ruugs.se
Puffar: Jotex
Soffbord: Swedese RoyalDesign
Tavlor: Auktion
Lampa: Skärmar Svenskt Tenn & fot Markslöjd
Vedkorg: New Port
Brickbord: Svenskt Tenn
Vit kudde: Ceannis 

Vit&svartprickig kudde: AfroArt
Beige kudde: Royal Design
Fåtölj: Mats Theselius 


EFTER!! 

Alltså det blev så himla himla mysigt och lougeigt!! Vi är såååå nöjda. Nu är det bara bokhyllan kvar men den är på G. Om ni tittar på ”mellanrummet” mellan bokhyllan och puffarna så är det betydligt mindre nu. Det är för att mattan vi beställde är nästan en meter bredare än den förra. Så nu ser vardagsrummet mycket större ut och mer proportionerligt om du frågar mig!

NYTT:

Matta: Ruugs.se färg Elegance Mullvad
Soffa: SofaCompany modell Dane färg Velour Fungi 
Ballerina tavla: Blocket 
Liten tavla: Desenio (ska bytas ut, denna satt uppe i köket i lägenheten tidigare)
Soffbord: Svenssons i Lammhult 
Fat på bordet & ljus: Georg Jensen 
Bläckfisk ljusstake: New Port 
Mops: Oscar & Clothilde
Drinkvagn: Trendrum 

Gardiner: Hemtex


Vår nya matta heter Elegance Mullvad och är lite tjockare än den förra. Jag ville få det liiiiite mjukare och mysigare. Som ni ser på hemsidan så ser den mycket mörkare ut, men det är ju för att den skiftar färg beroende på från vilket håll man ser den. Den effekten tycker jag ser absolut lyxigast ut när det kommer till mattor. Ett tips är att beställa hem prover och jämföra. Vi beställde hem 4st prover och kom tillslut fram till denna. Vi valde matta efter att vi hade den nya soffan på plats så vi visste att dom skulle passa ihop! Om vi hade lagt mattan åt det andra hållet så hade den sett mörkare ut.

Detta rummet är väl egentligen det enda som vi börjar bli klara i, och hallen. Det känns så himla himla bra. I nästa vecka kommer hantverkarna hit och bygger en bokhylla där det tidigare tv-hörnan har varit. Ni är många som har frågat varför vi inte har en tv och det är helt enkelt för att vi har en uppe i tv-rummet. Härnere vill vi bara umgås och mysa framför elden.


Den nya soffan då? Alltså hejdååå! Det är en modulsoffa (dvs vi har byggt ihop den själv) som heter Dane. I princip alla soffor hos SofaCompany kan man beställa sitt egna favorittyg till. Så alla soffor blir liksom egendesignade. Vår tidigare soffa var också egendesignad med både tyg och mässingsben. Vi behövde en soffa som rymde fler människor än vår tidigare så därför bytte vi. Vi vill ändå nyttja denna ytan, vilket vi inte gjorde innan då den tidigare soffan tog 3 personer. Denna tar i alla fall 5-6 st. Vi gick in i deras butik i Vasastan och fick hjälp med allting. Där kunde vi kolla på tyger (man kan beställa hem prover också vilket jag rekommenderar alla att göra!) och just vårt tyg heter Velour Fungi ifall ni vill ha samma!

Så vad tycker ni? Tycker ni också att vi har börjat hitta vår gemensamma stil? Och att vårt hem känns mycket mysigare?

Läs även:
Före/efter vårt gästrum

Vart är vårt matbord köpt? Vad kostar det?

Före/efter nya barstolar i köket! 

6 kommentarer

 1. Älskar soffan! Du är så duktig på att få ihop en personlig och fin stil – keep it up!

  1. Ellinor Löfgren

   Visst, älskar modulsoffor över lag!! Och tack så himla mycket!!!! Jag tror faktiskt att det är min killes förtjänst. Vi har alltid olika imputs och får mötas på mitten! <3 tack!!!

 2. Alltså Ellinor!!!! U amaze me every time!! Tror jämt att jag har en specifik inredningsstil men när jag kikar in på din blogg så ångrar jag mig varje gång för att du har det så fint haha. På ett personligt vis dessutom!!!! Vill kopiera det där rummet rakt av, WOW.

  1. Ellinor Löfgren

   Hahaha men Gud vad du är rolig <333 TACK!!!!!!!! Ååååå! <3 Tack tack tack <3

 3. Fint!<3

  1. Ellinor Löfgren

   Tack snälla du!!! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *