Platsbyggd bokhylla i huset är färdig! Färgkod, pris mm…


KLART!! 

Alltså titta hur fint det blev! Vi är så nöjda! Vi målade in bokhyllan med väggen för att göra rummet lite varmare. Huset i sig själv är ju ganska ”kalt” med betonggolv, vita väggar, få ställen att ha byråer och saker liksom. Och denna väggen användes ju inte så den var perfekt att ”bona till” lite. Dörren till vänster kunde vi inte ta bort men därinne är det ett elskåp, vårt högtalarsystem, nätverkskablar osv. Vi valde även att bygga in belysning framför bokhyllan så att den lyser upp alla hyllor. Jag har sett att många enbart sätter in spottar i översta hyllan men då räcker ju inte ljuset hela vägen ner. Beroende på hur man bor, vart bokhyllan står och stilen på den är det ju fett att ha belysning i varje lucka också. Det är så många fler val än vad man tror! Man måste ju tex måtta så att ens böcker får plats både på bredden och längden… Annars blir det väldigt jobbigt!

INNAN! 

Förra ägarna hade gjort ett hål för tv:n som alltså ”rullades upp” därbakom när man klickade på en fjärrkontroll. Men eftersom att vi har ett tv-rum så ville vi att detta enbart skulle bli lounge-häng när gästerna kommer. Mycket i huset har varit ”hemma bygge” eller hur man ska säga, lister som har saknats, el som inte har varit dragen etcetc vilket har skapat känslan av att någon kanske inte riktigt bor här. Så allt sånt har vi ju tagit tag i, och äntligen var det dags för denna hörnan att få sig ett lyft! Nu är loungehörnan klar och vi är så så så glada och nöjda. Jag försökte leta som en galning efter platsbyggda bokhyllor online, men det var bara ”gammal stil” på dom vilket ju inte alls funkar i huset. Jag är ganska noga med att man ska följa sitt hus eller sin lägenhets karaktär.


Nu ska vi bara pynta den invändigt! Vi behöver som ni ser fler böcker och en lite större tavla. Älskar tavlan som står där nu, min kille fick den i 30års present och jag råkar veta att den är köpt på auktion (bäst att skriva ut då jag alltid får så mycket frågor om just tavlor). Körsbäret är ifrån Pottery Pots och P fick det av mig i julklapp vårt första år tillsammans. Tänk att vi har 3års dag snart! Sjukt.


För oss var det självklart att ha skåp nedtill då vi ville få plats med alkohol, servetter, sällskapsspel osv. Sånt som man inte vill ha framme helt enkelt. Förvaring kan man inte ha för mycket av hörreni!


Knoppar är svårt tycker jag! Men tanken är att vi på sikt ska byta ut alla silvriga handtag hemma till matta moderna svarta. Så det var lika bra att köra på det i bokhyllan direkt. Sedan googlade vi bara på ”svart knopp” och hittade dessa som vi beställde ifrån Royal Design. Nu kostar dom 69kr st (REA just nu!) och dom är jättefina att ha på tex sängbord eller liknande också. Knoppar kan göra om en hel möbel eller ett helt hus! I julklapp köpte jag faktiskt nya handtag och knoppar till hela mammas kök och alla garderober, och herregud vilket lyft! Det gör mer än vad man tror och behöver inte bli dyrt. KNoppar kan kosta mellan 5kr – 2500kr/st.

Angående skåpluckorna så testar vi att ha dem helt ”kala” nu, dvs helt inbyggda och utan några lister. Vi kommer aldrig sätta på tunna ”sekelskiftslister” i mitten av skåpluckorna. Däremot har vi övervägt att pynta luckorna med moderna breda lister längst ut i kanterna på sikt. Alternativt ”gröpa ur” lister inuti luckorna, om ni förstår? Men vi vill känna på att ha det såhär först.


INNAN! Ser ni hur stoooor skillnad lite färg på väggarna och en större matta gjorde!!! Vår nya matta är nästan 1,5 meter bredare och längre.

Det enda som är kvar nu är att jag ska byta ut printet i den lilla tavlan, byta till en större ram som jag ska måla i samma färg som soffan. Sedan är vi hemma! Juste, och bona till hyllplanen lite mer.


FÄRGKOD:
1502-y50r supermatt
Vi hade egentligen tänk oss ett annat slutresultat då jag inte tycker att färgen på puffarna matchar ha ha…. Samt lite mörkare. Men ju mer man hänger här desto mindre tänker man på det.

INKÖPSSTÄLLEN:
Matta: Ruugs.se
Soffa: SofaCompany
Pumakudde: Sleepo limited edition 

PRIS:
Jag vet att ni är många som vill veta pris för det här kalaset men det behåller jag mest för mig själv. Vi fick offerter ifrån allt mellan 15-50 000kr ink material och vi betalade en summa där mittemellan. Vi brukar betala en fast summa där det är nedspecat på offerten hur många byggare samt hur lång tid det kommer att ta exklusive material. Men ändrar vi oss på resans gång eller att något drar ut på tiden en halv dag så betalar vi extra. Vi använder samma byggare som gjorde hela lägenheten och som alla våra vänner också kör på i deras byggprojekt mm. Dom håller alltid tiderna och brukar kunna påbörja bygget samma vecka som vi ber dom. Dom gör allt samtidigt och har inte flera kunder som dom parerar… Det är ofta det som drar ut på tiden. Om någon av er ska göra om hemma så skriv till mig så får ni uppgifterna. Lova mig att ni ALDRIG jobbar med hantverkare ni inte har referenser till eller om något känns fel. Då är det ofta fel. Vi har kompisar som har åkt på det, och då får våra killar komma in och rätta till problemet.

RELATERADE INLÄGG: 

Före & Efter nya dörrhandtag i köket!
Före & Efter badrumsrenoveringen! Tips på prisvärda val…

8 kommentarer

 1. Hej! WOW vad snyggt det blev, verkligen! Vet inte om detta är rätt forum att fråga på, men jag skulle verkligen önska att du tipsade om kläder man kan ha på examen från universitet! Bloggar brukar oftast tipsa om vita klänningar till studenten, men aldrig examen! Det känns som man inte ska vara för uppklädd, men samtidigt inte för casual. Om det är någon jag litar på stilmässigt så är det DU, så hade verkligen uppskattat dina tips och råd! Kram <3

 2. Ååh vad snyggt det blev! Jag lade också nyss upp bilder på hur vi inrett vårt nya hem vi nyss flyttat till 🙂

  http://danielasdagbok.com/2019/february/tillat-mig-presentera-vart-dromhem.html

 3. Så snyggt! Känns så mycket varmare och hemtrevligt än förebilden 😍 Gillar verkligen mattan, vilken färg har ni på mattan. Är ute efter en liknande hem till oss😊

 4. Jättefint! Var kommer puffarna ifrån? Jag tror inte att dom var med på din lista häromdagen?

  L

 5. Hej, önskar gärna uppgifter till hantverkarna du använda. Önskar göra något liknande hemma hos oss.

 6. Hi, what’s the name and the colour of the carpet?😊 Is it Elegance?

 7. Wow så himla fint! Stilrent men ändå mysigt och hemtrevligt. Du (och din kille) är verkligen duktig med inredning!

 8. Gud så fint det blev! Blir alltid lika inspirerad av dig! Hoppas du får en trevlig helg <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *