Bjussigaste penga avsnittet någonsin i Embrace Her

”Den bästa podcasten inom business just nu!” ”I podcasten Embrace Her ger Sanja Tegeltija och Ellinor Löfgren handfasta tips på hur man navigerar sig genom karriären som ung kvinna.
Trots sin unga ålder har tjejerna ovärderliga tips som levereras med lätthet och humor, samt bjussar på ärliga svar om både med -och motgångar i karriären.” 

Tack fina Her Hour (Petra Tungårdens hemsida med massa inspirerande artiklar) och tjejerna bakom som har skrivit så fantastiskt fina ord om poddy!! Det gjorde mig så himla himla varm i hjärtat.

Veckans poddavsnitt handlar om vår PRIVATEKONOMI! Jag avslöjar två stora utgifter jag har under mars men också vad jag och P bråkar om pengamässigt. Det är ett sjukt generöst avsnitt där vi pratar om våra lån, om vad som ingår i våra samboavtal och hur mycket pengar vårt buffertspar innehåller. Vi går igenom hur man gör om ena partnern har en större kontantinsats till lägenheten? Varför jag hade noll kronor på kontot när jag träffade P? Och ifall det stämmer att jag skällde ut Sanja när sparandet kom på tal? Och ifall vi ser vår amortering som ett typ av sparande?

En klurig grej! Hur delar man upp utgifterna precis i början av en relation och när man flyttar ihop? Vågade vi säga ifrån i början? Har vi samma syn på ekonomi som våra partners? Ellinor och P har inte det… Vilka av oss har börjat spara till ett framtida bröllop? Och vadf*n gör man när vänner inte uppskattar allt man betalar för dom?

Avsnittet kantas av GRYMMA tips för att komma igång med sitt sparande, stora som små medel. Men också hur man ska fördela utgifterna i hemmet. Är det rättvist att din kille betalar 50% av maten fastän du köper specialkost åt dig själv för hundralappar? Vem betalar för gå-bort-presenter? Taxiresor? Efter avsnittet studsade vi verkligen upp och ner för att det var ett så kul avsnitt. Och jag hoppas verkligen att ni känner samma sak!!

HÄR lyssnar ni på veckans avsnitt av Embrace Her eller så lyssnar ni där poddar finns.

1 kommentar

  1. Hej fina Ellinor! Tack för bra podd, men jag reagerade i slutet av podden när ni började prata om att upprätta ett samboavtal och att ena parten har rätt till bostaden efter 6 månader trots att den personen inte köpt lägenheten. Det kändes inte rätt så jag undersökte saken. Såhär står det i boverkets hemsida och jag vill inte att ni delar med er av felaktig information till så många lyssnare:

    ”Om en part äger en bostad innan samboskapet påbörjades kan den andra parten alltså inte hävda sig ha rätt till halva lägenheten vid en separation. Om man som par köper en lägenhet, oavsett vem som betalar hur mycket, har båda rätt till lägenheten om samboskapet upphör.”

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *