Heltäckningsmatta och våra måttbeställda mattor – Priser? Tips?

Okej idag ska vi snacka om måttbeställda mattor. Vi har ju i dagsläget 5st hemma och det är i vardagsrummet ni vet samt i alla tre sovrummen + min walk in closet där vi har heltäckningsmattor. Heltäckningsmattor är ju måttbeställda mattor. Men skillnaden är att den vi har i vardagsrummet är kantsydd. Ni ska vi se vad jag menar…


Såhär ser det ut när en matta är kantsydd. Då kan man ju ha den var som helst! Medan om man vill täcka ett helt rum är den ju inte kantsydd, det hade sett konstigt ut mot listerna.


HELTÄCKNINGSMATTA I SOVRUM:
Ser ni här? Inte kantsytt. Heltäckningsmattorna i sovrummen låg ju här ni vi flyttade in. Dom är cremevita (inte speciellt praktiskt) och fläckiga på vissa ställen. Vi båda är överens om att vi efter barn, hundar etc kommer att byta ut dem till mörkare mattor i kanske grått och beige. Det är mer praktiskt på alla sätt hehe… Men vi är SÅ GLADA över att det ändå fanns mattor när vi flyttade in för det är ju så lyxigt och myyyysigt. Dock är mattan som ligger där nu inte sådär SKIMRIG som man vill. Ni vet när mattorna skiftar lite beroende på vart man står i ett rum? Det skapar ju sån jädra LYXKÄNSLA. Hehe som alltså inte finns idag.

LETAR NI EFTER EN STOR MATTA TILL SOVRUMMET?

Jag vet inte om ni minns det men i lägenheten så hade vi ju ett OTROLIGT VACKERT orginalgolv som vi ville visa i sovrummet. Samtidigt som vi ville sätta ner fötterna på något mjukt… Jag tycker väldigt många ofta köper för små mattor för sina sovrum, vardagsrum etc. Så då måttbeställde vi faktiskt en som var kantsydd. Den låg under sängen + under sängborden. Det var PERFEKT för då satte man ner fötterna på en mjuk matta men samtidigt visade golvet!!!!!

VILKEN FÄRG PÅ MATTA HAR VI?
Våra mattor är beställda ifrån Ruugs.se som ni vet. Vi har tagit offerter ifrån många på just mattor och prismässigt vill många på fullaste allvar att man lägger en kontantinsats på en lägenhet??? Men inte hos Ruugs. Dom är rätt anonyma med sin marknadsföring och har inte ens ett IG konto så jag hade aldrig hört talas om dem för tre år sedan. Men iaf jag har beställt våra mattor därifrån. Vår matta i vardagsrummet är den ni ser längst upp till vänster, med lite längre ludd. Den heter alltså Elegance Mullvad. I förra sovrummet hade vi den nere till höger fast den hette Highline Silver. De är lite tunnare men känns lyxigare. Men vi ville ha det lite mysigare i vardagrsrummet med vårt betonggolv och allt…

TIPS NÄR NI MÅTTBESTÄLLER EN MATTA: 
Beställ ALLTID hem prover!!! Så ni kan hålla dem mot väggen/soffan/sängen och hur den ser ut i olika ljus. 4 provbitar kostar 49kr och det kommer spara er pengar vill jag lova. Been there done that nämligen…. 

PRIS?
Det beror helt på vilket tyg du vill ha och hur stor mattan ska vara. På Clippermattorna börjar priset på 217kr. På ryamattorna (som vi har i vardagsrummet och i lägenheten) börjar priset på 795kr. Min svägerska beställde en Sisalmatta ifrån Ruugs som hon har i deras loungedel i huset vilket är så j****vla snyggt. Hade jag bott i ett äldre hus hade jag garanterat lagt in sisalmatta i tex en hel hall (det har även min killes moster i sin hall).


Selma ligger alltid och sover på vår vardagsrumsmatta. Jag med för den delen hahaha…


VARFÖR MÅTTBESTÄLLA EN MATTA?
För att det många gånger blir billigare än måttbeställa en 5x5m stor matta som vi gjorde än att köpa två separata mattor som man lägger ihop på golvet. Dessutom är det inte lika snyggt med dubbla mattor då det blir en söm i mitten ju. Eller tex om man behöver en RUND matta? Vet ni hur svårt det är att hitta snygga runda mattor hahaha… Eller till vår lilla läshörna här i huset? Det finns inte en enda matta som har rätt mått för det. Dit kommer vi måttbeställa framöver. Och i lägenheten hade vi gjort om en hall till att matrum och då fanns det heller inga mattor som passade. Eller om man vill ha en heltäckningsmatta i sin garderob eller i sitt sovrum. Vilket jag verkligen rekommenderar! Det höjer hela känslan. Och jag är övertygad om att det är en investering i många lägenheter (dvs att man får tillbaka pengarna när man säljer) just för att det är så eftertraktat och höjer känslan för lägenheten. En kompis skulle beställa mattor till sitt kontor och då vill man ju ha en annan typ av tyg i mattan, Ruugs har såna också så det slutade med att han beställde därifrån.

RABATTKOD!

Varför jag gjorde detta inlägget är för att jag får frågor helahela tiden om vår stora matta i vardagsrummet, och likaså när vi bodde i läggan. Så jag tänkte att jag en gång för alla skulle samla all info på ett och samma ställe. Vill ni beställa en matta så får ni även 10% på hela mattan fram tills den 193 februari med koden ellinor10. Och jag får inte en enda krona för att skriva detta utan jag frågade dem om de kunde vara schyssta då jag har fått så mycket frågor! Och det ville dem. Så beställ hem era prover dirr. Förresten skulle det vara så att koden hinner gå ut innan ni har bestämt er för vilka prover ni ska gå på, skriv till mig så kan jag förhoppningsvis lösa det! Vi fick proverna på 2 dagar och mattan tog 7 dagar att få hem. Haha helt sjukt ju.

Jag älskar mattor och är på jakt efter en lite ”galen” matta att ha under matbordet. Jag vill ha något fräckt mönster men som fortfarande passar med övriga vardagsrummet. Så inga skrikiga färger och inte för långt ludd. Waaah så svårt. Nu har jag gjort ett helt blogginlägg där jag har gett er tips, så har ni något tips för mig?

Läs även: 
Vardagsrum efter ny soffa och ny matta!
Platsbyggd bokhylla i vardagsrummet färdig! PRIS?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *