Brunos olycka och trauma

Herregud jag har inte berättat för er vad som hände igårkväll. Klockan var typ 23 och jag satt och jobbade i kontoret på nedervåningen. P satt vid köksön och Bruno hade precis fått mat. Och när han har fått det får han alltid RYCKET och springer det absolut snabbaste han kan runt runt runt. Inget ovanligt utan precis som det brukar vara.


Efter det som hände igår har han varit väldigt lugn och sovit ovanligt mycket idag… Lilla älsklingen hoppas aldrig jag behöver se honom i sådan smärta igen. 

Plötsligt hör jag hur Bruno SKRIKER som om någon har stuckit en kniv i honom. Så jag slänger mig upp och kastar mig in i köket när jag ser att P lika panikartat kastar sig in under köksön. Där ligger Bruno skräckslagen, skakandes och skrikandes med ena benet helt sprikrakt. Så P tar försiktigt upp honom och jag förstår ingenting medan P svamlar om vad som har hänt samtidigt som han försöker trösta Bruno.


Men Bruno slutar inte skrika och är helt panikartad. Så efter några minuters vaggande i famnen, närhet och pussar från oss båda lugnade han ner sig. Jag blir sällan rädd men när min kille blir rädd så börjar jag alltid gråta och blir helt knäpptyst för då vet jag att det är allvar. Då visade det sig att Bruno hade sprungit RÄTT IN i en barstol och det hade blivit en ordentlig smäll. Så först trodde vi att han hade brutit benet… Och efter en stund när vi försiktigt nuddade benet skrek han igen.


Små mini björntassar <3 Någon som vet ifall man ska klippa pälsen mellan trampdynorna?

Alltså NEJ ord kan inte beskriva hur ont det gjorde i mig att se honom så ledsen och framförallt rädd. Så jag sprang och hämtade godis och då började han ganska snabbt vifta på svansen som tur var! Vi prövade försiktigt att ställa ner honom och då haltade han lite till en början. Men ganska snabbt hade han glömt bort det. Men det hade INTE vi. Alltså usch jag var helt skakig resten av kvällen. Så Bruno fick sitt första bad efteråt med massage och godis som sig bör. Sedan fick han sova i vår säng inatt vilket funkade så himla bra. Han sover ju alltid på golvet i vanliga fall.


Sträcka lite på sig <3 

Vi kan vara hårda mot Bruno och säger ifrån direkt när vi tycker att han gör fel. Inte OK för oss att leka/bita på något annat än sina leksaker, att skälla eller att klänga på benen när han ska få mat. Men när han inte kan rå för att han har gjort fel, för han är ju så liten, så tycker vi bara synd om honom och gosar istället. Det har verkligen varit en prövning att skaffa valp med mannen man älskar. Det blir en prövning för hur man kommer att uppfostra och ta hand om sina barn en dag. Och so far tycker vi lika i allt vilket är väldigt skönt. Juste om ni undrar varför han har sele inne så tränar han med den nu. När vi fick honom grät han som ett spädbarn av att ha den på sig men nu kan han till och med sova i den. Likadant om man nuddade tassarn/la honom på rygg/gick 1 meter ifrån honom men det är helt borta nu. Så nästa steg är att koppelträna mer!


Vad tycker ni om Brunos nya säng och leksak förresten? Dom är köpta hos Shiro & Milou och jag blev sååå glad när jag hittade deras hemsida. Deras hundsängar, leksaker, koppel med mera är sååå fina och i fina färger. Tur att Bruno älskar dem lika mycket som vi gör hehe.

4 kommentarer

  1. Ja du kan klippa de vid behov, typ om håret täcker trampdynorna. Men exempelvis när det är snö så kan det hända att snön fastnar mellan dynorna i de håret om det är för långt. Blir ju halt istället med om håret täcker dynorna 🙂

    1. Ellinor Löfgren

      aaaaa okej!! Tack!!! Tänkte på detta igår nämligen. Men vad bra, tack! <3

  2. Precis som Ida skrev, men super viktigt att klippa pälsen vid trampdynorna under vintern pga snön fastnar och det blir stora isklumpar = ont att gå på…

  3. Olivia har en minitrimmer till tassarna o kan klippa mellan klorna. Det löser sig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *