Jag och Bruno betygsätter Elgigantens sortiment

I samarbete med Elgiganten.

Dags för *trumvirvel* ELLINOR TESTAR TEKNIK igen! Detta är ju en serie med inlägg i samarbete med Elgiganten som jag själv tycker är väldigt roliga. Elgiganten skickar hem alla möjliga olika tekniska prylar till mig som jag får betygsätta. Hade jag valt själv hade jag nog varit rätt partisk hehehe så jag bad dem att utmana mig. I alla fall, när jag har testat produkten i en månad så skickar jag tillbaka den just för att jag till 100% ska kunna vara ärlig. Jag är inte ute efter att hitta EN produkt, jag ska testa allt möjligt. Nu kör vi!!

Detta är två lite mer realistiska bilder av hur verkligheten ser ut när jag jobbar haha… Av Bruno får den här datorn 5/5 för att den smakar så himla gott…

PRODUKT:
En Huawei Matebook, 13 tum. Jag älskar att skriva det istället för att säga det högt, för jag har ingen aning om hur man uttalar ”Huawei”. Vilket jag inte verkade vara ensam om efter att jag hade sökt på både Google och Youtube hahaha.. Jaja det är en väldigt lätt dator med en skärm som går enda ”ut i kanterna” om ni förstår vad jag menar. Det är ingen tjock ram som tar massa skärmplats. Den har en touchskärm vilket man snabbt vänjer sig vid att vilja ha! Det är ju faktiskt konstigt att inte alla produkter har det 2019? På bilderna ser datorn ljusgrå ut men i verkligheten är den möörkt grå vilket är sjukt snyggt.

OM MJUKVARAN:
Detta är det bästa!!! Jag vet inte varför men jag hade fått för mig att Huawei hade något eget system som man skulle lära sig?? Och sånt pallar man ju inte hålla på med. Så jag fick mig en glad överraskning när jag insåg att det är en PC!!! Alltså jag blev verkligen så glad. Som ni vet tycker ju jag att det är det enklaste och mest logiska. Men det där är ju en smaksak. Många har ju PC i jobbet också och då rekommenderar jag varmt den här datorn.


MYCKET DATOR FÖR PENGARNA!

Jag hakade på Macbook för att alla andra hade det. Visst är den snyggt men jag tycker
1: Att den är väldigt tung.
2: Den är absolut inte prisvärd utan snordyr!

Jag sökte snabbt på Google och Elgigantens hemsida och en Huawei Matebook kostar 9990kr. Min gamla dator är nästan TRIPPELT så dyr… Hahaha nej alltså ju mer jag tänker på det desto mindre okej är det. Förstå hur mycket annat kul man kan göra för dom pengarna? Köpa 1 333 popcorn paket tillexempel! Eller tre svinbra kameror.


TOTALT BETYG Huawei Matebook 13: 

Min Huawei Matebook 13 får 4/5 tummar upp i betyg. Jag vill ge den en femma men om jag själv skulle designa en dator så skulle jag göra loggan liiite mindre och sedan göra datorn ÄNNU lättare. Den här är ju 29% lättare än min förra dator but still! Hade även uppskattat en inbyggd minneskortläsare men det har inte min gamla dator heller. Har din dator gått sönder, blivit för gammal, eller att du ska köpa en ny jobbdator alt pröva något nytt så rekommenderar jag varmt denna. Chromebooken jag testade i höstas gillar jag ju också men mjukvaran i den är ju just Chrome. Dvs du laddar ner appar osv. Den här datorn är en ”vanlig PC” dator om du förstår mig rätt. Lätt och mycket dator för pengarna helt enkelt.

Klicka HÄR för att komma till Elgigantens hemsida och läsa mer om denna Huawei Matebook 13.

Har ni några förbättringspunkter kring konceptet med Elgiganten ”Ellinor Testar Teknik”, alternativt förslag på produkter – ge gärna era förslag i kommentarsfältet i så fall! 

10 kommentarer

 1. Hej! Kul koncept! Jag personligen går inte på utseende när jag köper teknik så jag skulle gärna vilja ha med produktspecifikationen/dess bästa egenskaper och en diskussion om dessa och användarvänligheten så en har en möjlighet att jämföra! 🙂 älskar förävrigt variationen på dina samarbeten!

  1. Ellinor Löfgren

   Tack tack tack för feedbacken!! <333 Tar med mig detta DIREKT. I Will do my best!!!!

   Undrar om alla tycker att specifikationen är kul att läsa bara hmmm. Försöker ju göra detta på ett kul sätt. Om någon annan läser denna kommentaren, säg gärna om ni håller med ovanstående eller inte!<3

   1. Det här är så kul!!! Älskar det här samarbetet 😀 Jag håller också med ovanstående. Jag går också sjukt mycket på utseende (tyvärr, för det är ju egentligen bara skitdumt haha) vad gäller allt från typ tandborste till dator, men jag skulle ändå vilja veta mer om hur den fungerar. Hur snabb den är, vad klarar den av, vad lämpar den sig bäst för osv. Jag frilansar en del som fotograf och när min sambo köpte min dator insåg han att det är många datorer som inte orkar med tex Photoshop. (Jag ville då ha en PC-laptop att kunna ta med överallt, det var alltså ingen Macbook jag ville ha då)

 2. Skulle också uppskatta mer om för och nackdelar i de tekniska delarna! Typ hur snabb är den, vad klarar den av och vilken typ av ”arbete” passar den!

  1. Ellinor Löfgren

   vad fasiiiiken. Jag svarade på denna kommentaren när jag var hos körskolan i Flen men den verkade aldrig ha skickats?? Men absolut!!!! Ska lägga in det i min nästa ”Ellinor testar”. Jag satt nämligen ifrån en SKITDATOR där (trodde typ inte att det fanns skitdatorer eller att det kunde vara en sån stor skillnad men tydligen). Svinbra kommentar!! tack för feedbacken!! puss <3333

 3. Var kommer din blus ifrån? Superfin och så smickrande på dig!

  1. Ellinor Löfgren

   Taaaack!! nakd här har du länk: https://www.na-kd.com/sv/na-kd-trend/fitted-puff-sleeve-top-black PUSS <3

 4. Vad är dina tankar om att just kinesiska staten har rätten att få information om alla kinesiska bolag, dvs all information som du skapar när du använder tex huawei?

  1. Ellinor Löfgren

   Hehe min spontana reaktion var att Google och Facebook redan vet mer om mig själv än vad jag vet… Skulle vara kul att visa er läsare den forskning som Google och Facebook besitter som jag inkl tusen andra i mediabranschen har fått se. Google + facebook vet baserat på vart jag befinner mig, vilka sidor jag är inne på och hur länge, mina transaktioner etc, om jag och min kille håller på att göra slut, om jag är otrogen, om jag har blivit gravid och inte ens berättat för någon än… Och det är ju såklart någonting som kan användas mot en, men det får det inte iom GDPR. Sedan vet jag inte hur länge information sparas innan den tas bort, och jag vet inte hur de kinesiska lagarna ser ut, men som sagt är min spontana reaktion att globala miljardbolag besitter information om mig som sedan säljs vidare för att jag ska mötas utav marknadsföring dagligen. Så jag är liksom redan där, 100% oberoende av vilket märke min dator eller telefon har, och du med 🙂

   1. Ellinor Löfgren

    Oj glömde tillägga ifall någon läser detta och tänker att ”vadå jag är väl aldrig inne på Facebook”…. Men Messanger och Whats App, samt Instagram (som ägs av fb) sitter ju på huuuur mycket information som helst om en själv. Det finns bolag som enbart säljer information om VART vi svenskar handlar. Tex ICA på tisdagar, Hemköp torsdagar för då är det närmast iom att du alltid gymmar nära ett hemköp den dagen osv osv osv i all oändlighet. Som sagt. All data som finns lagrad om oss via internet gör att såna företag vet mer om mig och mina nästa steg i livet än jag själv….

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *