Tips! Hallongården i Skåne – recension

Igår så fick jag tips på bloggy av en läsare om att åka till Hallongården, som ligger utanför Trelleborg. Så jag drog med karln min och åkte dit!


Såhär ser det ut när man kommer dit, här ligger caféet och butiken. Och på andra sidan ligger odlingarna.


Till alla hundägare: åk bara hit om det är bra väder. För hundarna var tvungna att stanna utomhus.


Jag hade egentligen inga förväntningar alls, mer än att man kunde sitta ute. Och det kunde man! Inget speciellt alls, man satt på bänkar. Dem hade kunnat gjort det lite mysigare faktiskt. Men det gör inget! Det var superhärligt ändå.

P beställde smörrebröd med lax, pepparrotskräm och sparris ifrån gården. Och hallon.. Såklart!! Det måste man om man besöker HALLONgården.


Det var dom största hallonen jag någonsin sett! Och godaste. Jag har faktiskt aldrig ätit så söta och perfekta hallon. Till saken hör att jag har större händer än alla män jag någonsin har träffat – så hallonen hade varit ännu större i era gullhänder mina kära följare <3


Jag beställde en kycklingwrap som tjejen i kassan tipsade mig om, den var suuuupergod. Picklad rödkål är en stor favorit! Jag var nära på att välja salladen med lax men kassörskan rådde mig att ta wrappen. Så jag litade på henne vilket jag inte ångrar en sekund. 5/5 servicebetyg!!


Det var svårt att välja efterrätt kan jag lova… Allt innehöll hallon såklart! Jag vet inte om dem har öppet året om? Men jag trodde att hallon var i säsong under midsommar? Och att jordgubbar var i säsong nu? Och om så är fallet undrar jag varför inte hela menyn innehöll jordgubbar istället? Någon som har bättre koll? Dom kanske förresten aldrig har utnämnt sig för att köra helt säsongsbaserat?

ÖPPETTIDER: 
Öppet hela sommaren med en sommarmeny på caféet. Mellan oktober och april har dom våffelbuffé vilket känns så himla mysigt!! Det skulle jag vilja testa också. Blir helt klart ett besök då med.


Kaffet drack man i såna här fina koppar. Jag älskar den grejen, med just blandade koppar och små fat. 


Till efterrätt åt vi en pinocciotårta som var out of this world god!!! Ta den! Tydligen väldigt populär på menyn och jag förstår varför. Citron cheesecaken med hallontäcket ovanpå var också mumma. Det fanns även både veganska glassalternativ och vegolunch för den som äter det.


PRIS:

Jag tycker att priserna var helt rimliga!! Vi betalade ca 400kr för allt detta vilket jag tyckte var väääldigt bra (det hade kostat det dubbla i Stockholm):
Två kaffe
Två tårtbitar
Två bubbelvatten
Två luncher
Tre paket svenska hallon


Marmelad, saft, vinäger och sylt i määngder. Allt ifrån gården.

Fun fact: Hallongården var ifrån början en grisgård som byggdes i början på 1800-talet. Nu drivs hela gården av sjunde generationen Biärsjö. De första hallonen planterades inte fören nyligen, 2001. Sen slussades grisarna ut och idag (som jag har förstått det) fokuserar gården enbart på odling och sitt café. Man kan även stöpa ljus och åka dit på andra arrangemang.


BÄSTA TIDEN:
Det var inte jättemycket folk där kl 13 en tisdag. Så tips tips! Hallongården har över 40 000 besökare per år, varav de flesta är på sommaren. Så passa på att åka dit när det inte kryllar av människor på helgerna. Här stod jag och höll i lite olika roliga presenter att kunna ge bort…


DET BÄSTA: PLOCKA BÄR OCH GRÖDOR SJÄLV! 
Varför vi egentligen åkte dit var för att få plocka jordbubbar och sparris själva – som just nu är i säsong. Men Hallongården har såklart massa andra odlingar också. Bland annat: hallon, blåbär, vinbär och krusbär.

STOR FAIL: 
Men det som tyvärr var väldigt fail var att självplockningen enbart hade öppet vissa datum vilket vi såklart hade missat. Så vi kunde tyvärr inte plocka något. Var alltså noga med att kolla det innan ni åker dit!


Man kunde hälsa på getter och får också. Bruno var såklart en fegis och gömde sig bakom sin husse och mattes ben hahaha…


TOTALT BETYG: 4/5 stjärnor! 

Priset var superbra och hallonen helt fantastiska! Utbudet av varor inne i gårdsbutiken var superbra. Både klassiker och roliga varianter och kombinationer av sylter. Brett utbud av efterrätter och glassar. Lagom stort utbud av luncher.

Personalen var supertrevlig och hjälpsam. Minus att inte hundarna kunde följa med in och att utomhusmöblerna (eller matsalen inomhus) var så mysig. Samt att odlingen inte var öppen, men där får vi ju skylla oss själva.

100% värt ett besök så jag tycker absolut att ni ska kika förbi om ni får chansen. Heja heja heja gårdar som Hallongården. Må ni finnas kvar i 100 generationer till!!! Men: då måste vi konsumenter se till att besöka ofta så att dem har råd att finnas kvar. Kom ihåg det! 

5 kommentarer

  1. Så kul att ni åkte dit och att det var värt det! Det får bli en trip dit i sommar 🙂 Kram

  2. Åh såå kul att du trivs här nere!🥰 En själv glömmer ofta bort hur fint vi faktiskt har det pga bosatt här..🙈 Om du besöker slättarps gård måste du ta räksalladen!!!! Jag lärde mig tycka om räkor enbart pga den!🤭😋 (jag kör den dock utan koriander hehe) Kramiiis!!

  3. Tack Ellinor för de här tipsinläggen. De är så välgjorda och fina. Toppen tycker jag också att det är att du kan se allt de fina med Sverige när så många bara vill resa härifrån. ☺️

  4. Måste erkänna att jag sällan läser bloggar längre, men din blogg hänger jag troget kvar vid. Blir så imponerad av vilket engagemang du sätter i dina inlägg, och att de är så varierande men ändå håller en röd tråd. Din positiva, nyfikna och nytänkande personlighet är omöjlig att inte älska. Otroligt inspirerande är du, fortsätt så!

    1. Ellinor Löfgren

      Fyfan vad glad jag blir för detta!!!! Tack tack tack tack. Ååååå jag försöker verkligen att (precis som du säger) skriva inlägg som känns relevanta. Tusen tack. Vilken jäkla pepp jag fick nu!!!! <333

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *