Såhär ser arbetet ut för EN Instagrambild och bråk mellan mig och P


Bikini H&M förra året // Hatt en marknad i Sydafrika // Solglasögon Celine

Nu mina vänner ska ni få se ett tillfälle INGEN influencer får missa att fota! Nämligen när en ”badar” i en infinitypool hahaha. Det är nästan böter ifall man glömmer att fota det ögonblicket. Hur många såna bilder har man inte sett igenom åren? Och har man unnat sig ett magiskt hotell på Santorini med en nice vy, så KAN MAN JU BARA INTE MISSA att fota det. Eller vad säger ni?


Min kille håller inte alls med dock. Dessa bilderna togs nämligen när vi hade superbråttom till båten över till Antiparos. Så det var inte supertrevlig stämning oss emellan när vi var klara.

INFLUENCER HUSBAND SOM HATAR ATT FOTA…

P hatar, och då menar jag verkligen HATAR att fota. I många lägen gör jag också det… För att det blir så stressigt/folk kollar/man vill bara ha det gjort/man är på språng/det är inte läge osv. Och som den stresskänsliga människa jag blir jag irriterad om han för 31112e gången fotar ifrån fel vinkel fast jag vet, att han vet, hur bilderna ska fotas.


Men den stackarn blir ju bara lika stressad som jag och vill få det avklarat. Men nu vet jag att jag måste hålla stressen inombords och låta så pedagogisk och sansad som möjligt. Det är ju inte så att jag vill ha någon storartad foto session och posa loss varje gång han tar fram kameran (eller ja varje gång jag ger honom kameran).

MIN HJÄRNA ”SER” I BLOGGINLÄGG:
Foto är ju en superstor del av mitt jobb och ens ögon ser ju oftast bara bilder. Alltså hur ögonblicket man upplever skulle se ut via kameran. Man lever med andra ord hela tiden med ”blogg linser” i ögonen. ”Hur kommer jag skriva om detta? Här har vi ju en grymt fin bild!” osv.

Jag fotar ju väldigt lite i jämförelse med de flesta andra influencers har jag märkt. Jag lägger undan mobilen 9/10 gånger när jag umgås med mina vänner och behöver inte tusen bilder. Bara en blir bra så är jag nöjd! Och jag är inte speciellt kinkig.


Jag förstår honom dock, för tänk om P varje dag hade bett mig att hjälpa honom med ett bokslut eller hur ett stycke i ett fastighetsavtal ska formuleras för hur en fastighetsägare ska hantera en situation? (Dvs saker han gör i sitt jobb). Jag hade ju DÖTT av tristess.

MEN samtidigt så hade jag ju signat upp mig på det om han hade berättat dag 1 att jag var tvungen att göra det i all evighet. Det är ju inget jag kan komma och klaga på senare…


Men jag har en plan!! Min kille älskaaaar ju teknik, så jag funtar på att skicka honom på en kurs samt köpa lite ny kamerautrustning (behövs ändå). Så får han sköta den tekniska biten och leka sig fram med de olika inställningarna. Och så sköter jag det visuella.

En grej som funkade bra i Grekland var att jag sa på morgonen: ”Nu är det 4h kvar tills lunch, och innan dess vill jag ta 10 min totalt att fota 2 olika looks. En vid poolen och en på vår balkong”. Då visste han liksom vad som väntade. Det gav även mig perspektiv på hur ”lätt” det är att ta en bild. Även om det krävs massor med förberedelser innan.

”VADÅ DET ÄR VÄL BARA ATT TA EN BILD?”

Jag vet inte hur många timmar jag har lagt på research av olika hotells hemsidor/Instagram sidor/recensioner. Timmar på att leta outfits, packa väskor för resan men också för varje utflykt. Timmar på att ”reka” locations väl på plats, vilken tidpunkt som är minst befolkad och bäst ljusförhållanden. Hur man ska posa för att framhäva en viss sak i bilden. Det är ju inte bara att alla bitar i en outfit ska passa ihop, utan dem ska ju även passa platsen. Och mitt flöde!! Jag kan inte ha samma pose 10 bilder i rad. Outfitbilderna måste vägas upp av naturbilder osv.

Så då blir man ju frustrerad när man har preppat ALLT, är superpeppad och ens kille blir irriterad och inte anstränger sig för att få till en bild. Det pajar ju liksom hela grejen.

Men!!! Han ska ha världens största eloge som ansträngde sig så mycket och hjälpte till i Grekland. Det var faktiskt bara den här gången han klagade, annars bet han ihop och tog grymma bilder. Gör man allt rätt tillsammans så behöver ju inte själva fotograferingen ta mer än 1 minut. (Sedan kommer all redigering och planering för när allt content ska publiceras. Kanske ibland efter olika deadlines osv).

Hahaha hade man inte koll innan på hur det funkar att ta en bild till Instagram kanske man fick lite mer insikt i mitt jobb nu! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *