Spontan övernattning på båten

Igår bestämde sig jag och P för att åka ut med båten och premiärsova på den! Vi hade ändå inget bättre för oss. Så jag åkte snabbt som tusan till Hemköp för att handla frukost och snacks medan P packade in allt i bilen.

Och påvägen köpte vi en pizza som vi tog med och delade på till middag. Jag kan säga såhär utan att avslöja för mycket detaljer: utan den här matbiten hade vi eventuellt gjort slut hahaha. Båda var så trötta, hungriga och irriterande.

Kotten aka Bruno var superglad över vårt beslut. Han ÄLSKAR att åka båt. Dock sover han inte så gott i flytvästen utan springer runt en del. Så när han ska sova åker den av. Men i övrigt står han alltid längst fram och håller utkik. Mest efter fåglar tror jag haha…

Vi hade ju inte rekat vart vi skulle stanna eller någonting och klockan började närma sig 21. Men vi hittade en lite viadukt där vi la ankare. Det är ingen superstor båt vi har, men den är perfekt att färdas i.

Det finns en liten sovhytt för två, en portabel toalett, två sittplatser där man kör, 3 bakom och sen kanske 6-7 sittplatser fram. Första gången jag såg sovhytten fick jag i princip panik av klaustrofobin. Det får jag fortfarande men det gäller att gå in med rätt mindset och ta det för vad det är. Då blir det faktiskt rätt mysigt!

Sedan blev det dags för snacks: minichark och gruyere (favoritosten) samt rabarber och nyponmarmelad. Körsbär, chips, choklad och rödvin. Perfekt!

Hahaha det man inte har sett på de andra bilderna är att vi la till rätt nära någras hus… Och en bilväg… Men men den var inte speciellt trafikerad och ingen var hemma i huset så vi förblev ostörda av det. Nästa gång ska vi reka lite bättre. Om inte någon av er har tips på en naturhamn?

Jag kan absolut ingenting om båtar utan är ju uppväxt inne i skogen med fyrhjulingar haha. Så mitt bidrag är att va glad, dricka vin och ta emot båten med benen när vi går i land. Och lägga ut fendrarna? Eller tamparna? Äsch jag har ingen aning.

Bruno fick plumsa runt i vattnet innan det var dags för honom att sova. Vi satt uppe tills 23, då hade jag druckit 2,5 glas rödvin och hoppades på att det hade slagit ut mitt balanssinne så pass mycket att jag inte skulle bli åksjuk av allt guppande under natten. Och det funkade haha!

Morgonen därpå åt vi plättar, polarbröd och drack drickyoghurt. Det var väldigt trångt under natten och P vaknade redan vid 06:30 och kastade sig ut haha!! Det var dock varken för kallt eller för varmt under natten vilket var skönt! Men så tidigt är jag inte van vid att gå upp.

… Ja och det var våran lilla spontantripp det! Redan vid 09 på morgonen var vi hemma igen så det var skönt och perfekt länge! Nästa gång hoppas jag på att det är lite varmare ute bara… Om det blir någon nästa gång det vill säga!

5 kommentarer

 1. Jag kan inte heller mycket om båtar men den ser fin ut,verkligen mysigt.Du ser ju för gullig ut i Helly kläderna,the real skipper<3
  Bruno får heta Båtsman i andranmn tycker jag!
  Det borde väl gå att åka längs kusten ända till Skåne tror jag.Ni får prova det.

 2. Fint inlägg <3

 3. men vad mysigt 🙂

  1. Ellinor Löfgren

   Jaaaaaa<3333

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *