Svar på tal – dubbelmoral?

Fråga: Det här är ingen kritik eller påhopp, men tycker det är ganska intressant att du för en tid sedan sa att du aldrig visar dig i bikini och nu på sistone är det VÄLDIGT mycket bikini, fattar att det är sommar osv. Men du gjorde ett sponsrat inlägg med typ 20 bikinibilder. Sedan säger du även att du inte gillar instagram och att du är helt obrydd om ditt flöde, men det stämmer ju inte heller? Bara nyfiken på hur du resonerar kring det?


Svar: Hej fina! Vilken kanal menar du? Jag blev superchockad över din kommentar så jag var tvungen att gå in och kika på alla bilder jag har lagt upp på Instagram sedan i början av juni. Och jag hittade inte speciellt många. Det slår mig nu när jag skriver det att det antaligen är en defenitionsfråga också, är bikinibild en helkroppsbild i bikini? Eller räknas bara bikiniöverdelen? Eller bara benen? Jaja…

(PS: mitt svar nu är inte menat att vara drygt eller någonting <3 Ibland känns det som att folk läser med en ”arg röst” så fort det blir ”svar på tal inlägg”. Jag tycker bara att det är bra när någon frågar såhär, för det visar ju bara att jag har varit dålig i min kommunikation <3 Pöss!)

Jag kollade även igenom min storyhistorik och hittade en video när jag dök ifrån en båt iklädd bikini. Men i övrigt har jag inte hittat något mer? Eller jag kanske missförstår? På bloggen hittade jag detta och detta inlägget om det var det du tänkte på?

MEN OAVSETT så har jag nog varit otydlig! Det har aldrig handlat om att min kropp är förbjuden frukt som ALDRIG FÅR VISAS UPP på sociala medier. Det har mer handlat om att jag inte vill att min kropp ska vara en del av min strategi för att få följare. Då jag har märkt att just kroppen är ett lätt dragplåster för det. Utan jag hoppas att man följer mig för annat <3 Jag hoppas verkligen att ni som följer mig vet vilka värderingar jag har. Och för mig är en kropp egentligen bara en kropp. Inget mer med det. Så dyker det upp någon bild här och var spelar det ingen roll för mig. Fotar någon mig på semestern när jag bikini eller en strandklänning – äsch saksamma! Jag tänker inte på det.

Men det jag inte kommer att göra är att fasta/träna inför mina resor, äta ”rätt” under resan, hitta locations att fota min kropp i det bästa ljuset osv osv osv. För att det skulle vara en del av min strategi för att få följare. Alltså, det finns inget rätt eller fel. Det är bara att jag hoppas att jag är ”mer” än min kropp för mina följare.

Angående flödet får jag också ta på mig att jag verkar ha varit otydlig. Jag bryr mig jättemycket om att mitt flöde ser bra ut! Det är en del av mitt jobb och ska förmedla vilken typ av människa jag är och vad jag gör. Och kunder vill se vilken typ av öga jag har för foto och att eventuellt visa upp deras produkter. Jag kan inte skita i vilken typ av content jag behöver producera och att jag behöver hålla en viss nivå. Det jag däremot kan skita i är alla mina tankar om mig själv… för jag vägrar att ha mer ångest inför: varje gång jag tar en bild/lägger upp en bild Jag kan inte hålla på och granska mig själv (som människa/som yrkeskvinna) varenda gång jag gör en del av mitt jobb. ”Usch vad fult det här blev”, ”Jag är helt värdelös som inte får till det här, alla andra får ju det”. Mina negativa tankar och hur hårt jag kan trycka ner mig själv, finns det ingen gräns på.

OCH JAG ORKAR INTE DET LÄNGRE. Och har bara känt att ”fuck it nu blir bilden som den blir”. Går färgerna utanför mitt flöde, ja men skitsamma då. Den här sommaren är första gången jag visar upp både gräs, träd och en oredigerad blå himmel hahaha. Så sjukt egentligen.

Men det är så HIMLA befriande! Att avfölja massa människor på Instagram var också ett sätt för mig att börja tycka om den delen av mitt jobb mer (Instagram). Nu har jag funnit genuin inspiration, och lyssnar på min egen mages röst och vilja. Istället för att jämföra mig och göra saker som inte är JAG.

… Och känner jag för att skriva något personligt under bilden så gör jag det nu, vilket jag inte vågade förr. För ”så gör ju ingen på Instagram”.

Jag är så tvådelad för ena delen av mig spyr på hur perfekt allt ska vara, och i nästa sekund älskar jag att chatta mer er, hitta nya vänner och få släppa ut min kreativitet. Jag hoppas verkligen verkligen inte att jag ger er ångest av min Instagram i alla fall.

Hmm jag hoppas att detta var svar nog på din fråga. Om inte så skriv igen i kommentarsfältet ifall du tyckte att något var otydligt så svarar jag där.

PUSS PÅ ER MINA FINA OCH TA FÖR GUDS SKULL HAND OM ER <3

1 kommentar

  1. Hej Ellinor! Jag ville bara säga att detta var ett väldigt väldigt bra svar-på-tal-inlägg! Håller just nu på att utbilda mig inom media och kommunikation och jag måste verkligen säga att du är en väldigt stor inspiration, inte bara för att du är en av de influensers som känns helt äkta, som visar både ups and downs utan för att du är sjukt duktig på att nå ut med dina budskap och kommunicera med dina följare. Du är en riktigt grym kommunikatör helt enkelt!

    Det märks att de samarbeten du gör är genuina och att du arbetar stenhårt och brinner för det du gör. Många av dina samarbetspartners syns hos många andra influensers men pga din utstrålning och genuinitet har du iallafall fått mig att koppla många företag till just dig, Loréal, fundler och Safira är några exempel.

    Vet egentligen inte vart jag vill komma med min kommentar mer än ge dig cred för det du gör! Du är fantastisk precis som du är och för att du är som du är ❤️ Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *