Innegården/trädgården – före & efter

I samarbete med Sleepo.

Idag tänkte jag att vi skulle kika på hur våran innergård har blivit. Jag har uppdaterat mycket steg-för-steg på min Instagram Story, men insåg att jag under den här sommaren aldrig har lagt upp en bild på hur det har blivit.


Den största skillnaden den här sommaren är att vi har:

– Byggt en pergola över loungedelen
– Köpt utemattor
– Skaffat fler möbler som går att flytta runt beroende på vart man hänger
– Fler växter

OKEJ sätt inte i halsen nu, men här kommer en bild på hur det såg ut INNAN vi flyttade in i huset:

FÖRE vi flyttade in. 

Den här ytan användes alltså till absolut… Ingenting. Förra sommaren när vi flyttade in, så putsade vi fasaden som enbart var lekablock då. Samt målade ytorna svarta. Vi färdigställde garaget med andra ord och målade det även invändigt. Vi har rensat rabatter och P drog på sig snickarbrallorna och klädde in muren i trä. Det gjorde det genast mycket varmare.

Såhär ser det ut idag:


EFTER vi har gjort om!

I år byggde vi alltså en pergola och fick in fler textilier, växter och lampor. Vårt nyaste tillskott är golvlampan ifrån Fatboy som är så sjukt fet. Vi kan kolla närmre på den sen. Här är i alla fall loungehörnan som vi kallar den. Här ligger vi och läser böcker i skuggan eller dricker drinkar med våra vänner om nätterna.


Jag får mycket frågor om våra kuddar. De två till vänster (nummer 1, nummer 2) är ifrån den svenska e-handeln Sleepo, och som ni ser är de i bra kvalitét. Det är allt ifrån deras site. De andra två till höger har jag köpt billigt, men dem blir inte sådär ”snyggt puffade” och man behöver minst 3st för att ”bulla upp” ordentligt bakom ryggen. Jag har alltid haft en förkärlek för kuddar, men inte trodde jag att kvalitén skulle skilja så mycket.


Ellinors kuddskola, tips 1:
Lite beroende på hur ett rum ser ut såklart, så tycker jag att det snyggaste är att ha många enfärgade kuddar som går ton i ton. Sen blanda upp det med 2-3st olikmönstrade kuddar. Dessa två (klick!) är också ifrån Sleepo faktiskt.


Ellinors kuddskola, tips 2:
Blanda material på kuddarna! Jag gillar sammetskuddar, men de är inte alls snyggt att ha utomhus. Välj material för rätt location! De två mönstrade tål en skvätt regn tex. Jag skulle kunna ha köpt enbart kuddar som tål regn, men då hade alla varit i samma material. Nu har jag istället valt att ha 3st i linne för att få till den där myskänslan!


Vi är superduper nöjda. Det är bara småsmå saker kvar nu. Typ att fästa ett tyg i pergolan, men jag klurar fortfarande på hur jag vill ha det exakt… Ser ni den lilla hörnan till höger också? Jag har alltid drömt om att ha två såna sackosäckar!!


Dom är också ifrån Sleepo. Herregud vad vi har hängt på dom här. Dom funkar nämligen att ha både i vatten och överallt på innergården. Som extrastolar eller som solsängar att ligga i… Jag funderar på att flytta fram dom till framsidan av huset ihop med något litet bord nästa sommar. Omg jag längtar redan efter att plocka fram dom nästa vår hahaha. Helt klart ett av våra bästa köp.


Dom finns i flera olika färger, men vi valde en lite varmare ljusgrå ton så att allt ska matcha!

ALLT ifrån märket Fatboy är på 10% rabatt hos Sleepo fram tills den 12/8e. Våra var tyvärr inte på rabatt så det vill jag tipsa om. Då just deras produkter verkligen är en investering som håller år efter år. Jag har kompisar som har haft sina i 8år och de håller fortfarande! Alla utemöbler vi har köpt som inte har varit i bra material etc slits så extremt mycket och är redan förstörda efter ETT ÅR i huset. kolla bara på vårt soffbord… Hua!! Så det kommer vi tyvärr behöva köpa nytt efter bara en säsong. Allt man ska köpa till utsidan av ens hem borde man se som en investering och lägga en liten extra slant på.

Klicka här för att komma till alla Fatboy produkter på hemsidan (asmånga) och för att ta del av rabatten.


Loungedelen har faktiskt fått bästa betyg – nämligen att Bruno vill hänga där! Utemattorna är ifrån Ruugs.se och tål vatten.


Ska vi kolla närmre på vår nya golvlampa också? Det gjorde så mycket att vi fick något på ”höjden” där, då soffan och alla växter har varit i samma höjd tidigare.


Den är också ifrån Sleepo och Fatboy, och är på 10% rabatt nu. Länk här! Vi valde en i färgen taupe för att inte allt allt allt skulle vara i färgen grått.


Den har ett så fint ljus och ALLA som kommer hit berömmer den. Jag tycker verkligen inte att det finns något märke som har så coola utelampor som just Fatboy. Jag vill VERKLIGEN ha den låga varianten också (denna) och ställa på marken/på ett litet bord eller liknande. Fys*tan så FET den är.


Nästa år kommer vi plantera en massa växter som kommer få slingra sig upp och över hela pergolan… Gud så fint. Tänk att ha ett orangeri där det hänger vindruvor ifrån taket? Drömmens dröm…


Såhär ser huset ut uppifrån berget.Den mest efterfrågade skålen på mina sociala medier också! Mina ”snäckskålar”. Vi brukar servera sallader, chips och banana splitt i den! Men den funkar såklart superbra till räkor och skaldjur också. Åh!!! Den finns till sjukt bra pris också hos Sleepo. Ni hittar den här.


Ja det var nog allt! Missa in rabatten på alla Fatboy produkter hos Sleepo nu. Vissa möbler är investeringar, och Fatboyprodukterna är en sådan sak. Här hittar ni dem.


Sleepo har dessutom världens rabatt med upp till 50% på massor av möbler till uterummet och trädgården från och med imorgon. Perfekt att köpa på sig inför nästa år nu när dem är på REA. Det kommer i alla fall jag göra med nytt soffbord som jag nämnde tex 🙂 Klicka här för att komma till den rabatten!

Hojta om ni har några frågor om produkterna, ”innegården” som vi kallar den eller om Sleepo kanske? Puss och kram fina ni och lycka till med inredningen till era egna altaner eller balkonger!

3 kommentarer

  1. ELLINOR!!!!!! Det här ääääääääääär det finaste huset som finns! helt magiskt!!!!!! SÅ FINT!

  2. Alltså SÅ fint! Älskar alla sällskapsytor! Ser så otroligt trevligt och mysigt ut, ett hus och tomt som har ALLT ju.

  3. Såå fint! Varifrån är lounge soffan????

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *