Toklurade och 24 000kr fattigare, sno stilen!

Inlägget innehåller adlinks. 

Hej mina kära vänner! Jag får ofta frågan om vart vi har köpt alla möbler i vår matgrupp i vardagsrummet. Några saker var rätt dyra, så idag slog det mig att jag kan göra ett ”sno stilen-inlägg” till er. På så vis kan ni köpa möbler som liknar våra, fast till halva priset. Våra möbler kostar totalt 44 784kr. Medan möblerna här under kostar 20 784kr totalt. Alltså 24 000kr billigare.

Vårt matbord köpte vi för första gången i lägenheten. Då var vi tvungna att måttbeställa ett och hittade företaget Brindle. En liten butik i Vasastan som kunde hjälpa oss. Sen köpte vi huset och behövde något större, så då blev det ett exakt likadant fast med andra mått. Det kostade 28 000kr med inläggskivor. Skivorna har vi dock aldrig kunnat använda pga felmått från företaget. Dom går inte ens att montera på och vi har inte fått någon hjälp under ett års tid, trots att vi har mailat och dom har varit här och konstaterat detsamma… Så sjukt astrist verkligen. Jag känner mig lite lurad men jag hoppas att det löser sig. I övrigt älskar vi ju bordet. Hittade flera likande hos Mio för några tusenlappar, men hittade tillslut ett som var väldigt likt:


1. Stol | 2. Zebramatta | 3. Matbord

Klicka på länkarna för att få prisuppgifter.

Jag hittade dock inte exakt samma stolar som oss, men jag tyckte att dessa var superfina. Trästolarna vi har är ifrån Trendrum och kostade 1299kr/per stol tror jag. Dom är assköna och breda men kanske inte den bästa kvalitén (fakeläder osv). Vi använder dem ju superofta och redan efter 3år har dom blivit lite smårangliga. Nästa gång vi köper stolar (blir dock inte på ett tag men ni fattar) så blir det handgjorda i bra material så att dem håller i flera generationer.

Vår matta ääääälskar jag och den är ifrån Sleepo (märke Classic Collection) och kostade 8990kr. Det är en handvävd, certifierad Care & Fair matta i ull och bambusilke. Den mattan har inte slitits alls och varken luddar eller dylikt. Något man kanske får räkna med vid ett billigare mattköp.

Men ja! Bara för att något är billigt betyder det inte att det är bra, och tvärt om såklart! Man ska köpa saker som man tror att man kommer att älska länge. Och som håller. Prick alla spontansköp jag har gjort, har jag ångrat inom 6mån. Kom ihåg det mina kära! Hoppas ni tyckte att detta var ett kul inlägg, pöss på er!

2 kommentarer

  1. Ett tag köpte jag bara jättebilliga grejor typ Made in China och ja de höll ju inte så länge.Sedan bestämde jag mig för att köpa enbart märkesvaror och ja,inte de heller höll så länge och ofta hittade man en label Made in China så hur man än vänder och vrider sig så blir man lurad.Smällen känns dock mångdubbelt när man köpt märkesvaror och fått ge kanske tio gånger så mycket och har stora förväntningar.Så nä,sammanfattningsvis så blir man dubbellurad oavsett hur man handlar.
    Blåst på konfekten kan man väl säga.
    Pöss!

  2. Vi har Sjuan och Myran av Arne Jacobsen på vårt landställe och de har hållit i över tre decennier! Dock träversionerna men helt fantastiskt fina stolar som finns i läderutförande också. Ett tips kanske? 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *