Årliga kräftskivan på Snäckön


I lördags var det dags för den årliga kräftskivan på Snäckön! Det är alltså våra vänner Basse & Denize (som hade Greklandbröllopet i somras) som köpte den här ön för 2-3 år sedan. Deras bröllop var något utav det mest magiska jag har fått uppleva i mitt liv, så det var askul att ha en liten reunion! Pontus högg snabbt in på min kräfthatt som ni ser haha.


På deras lilla ö står det flera små idylliska röda hus, och på verandan mot vattnet så har man sol prick hela dagen. Solnedgången på Snäckön är en utav de finaste jag vet! Detta magiska stället ligger alltså ovanför Norrtälje, dvs ca 1,5h norr om Stockholm.


Förra sommaren hängde vi här asmycket, men i år har dom renoverat hela huset och vi har varit bortresta. Jag är kär i deras nya vardagsrumsfåtölj. Prick en sån vill jag ha. Jag ska bara spara i typ ett halvår först…


Det nya badrummet och bastun är maaagi. Det är ingen tråkig utsikt mot havet man har när man sitter därinne.


Först tog vi alla en drink på verandan! Jag tror att vi blev en 20-25 stycken. Urhärligt!! Några passade på att åka wakeboard. Eller okej det var ingen wakeboard för man körde den utan båt, med en fjärrkontroll OVANFÖR vattnet, men jag minns inte vad det hette. Jag tordes såklart inte, vattenkruka som jag är!


Denize & Basse hade gjort det så himla himla fint, med massa gott att äta (förutom kräftorna då såklart) hehe.


Herregud vilka goa tjejer <3


Efter förminglet var det dags att röra sig mot den andra sidan av Snäckön, där långbordet var uppdukat.


Där fick man ta en öl ur skottkärran…


… Och mingla lite till med dom som man inte hade hunnit snacka med innan.


Joel och jag körde på alkoholfritt då vi skulle köra hem på kvällen (tar ca 1,5h in till stan). Den enda kapsylöppnaren vi hittade var en hammare – man tager vad man haver osv!


Sedan var det dags att hugga in!


Rebecka var taggad på kräftor! Och kanske snaps hihi!


Snapsvisorna var en värre efter den andra.


Efter middagen så tände vi lite brasor att värma oss vid. Jag var lite orolig för Bruno och de andra hundarna först, men dom var noll intresserade och höll sig på avstånd – skönt! Resten av natten hängde vi i deras hemgjorda lilla bar som dom hade byggt intill båthuset. Gamla glada klassiker blandades med Avicii hits. Och GT’n flödade! Själv höll jag mig som sagt till Jacobs Creeks alkoholfria bubbel. Så vid 03 i lördags var vi hemma i Nacka igen <3 Tack Basse och Denize för en MAGISK kväll <3 Ni är bäst!

2 kommentarer

  1. Åh herregud vilken idyllisk kräftskiva, DRÖMMIGT!

  2. Herregud så fint,vilken frihet med en egen ö.Ja,hammare eller kapsylöppnare kan ju kvitta bara man får upp den;)
    Superfint inlägg Ellinor!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *