Mina utmaningar som småföretagare just nu

Det är svårt att vara egenföretagare ibland. Speciellt när man har varit sjuk i 1 vecka (insåg efter den veckan att jag nog inte har varit borta ifrån mitt jobb 100% i så många dagar förut). Skillnaden med sjukdom och semester är att man aldrig tar semester mitt i de mest hektiska perioderna. Man jobbar undan och ser till att kunder är nöjda även fast man är borta.

Utöver sjukdagarna så har jag ju på bröllop i Marbella också (ni som har varit på fleradagarsbröllop vet, noll tid över för jobb).

På detta så har jag ju min assistent som ska ”skolas in” (vad heter det i jobbsammanhang?) och det tar tid. Vi hade en dags workshop men det är omöjligt att gå igenom allt då. I början tar det ju alltid mer tid att vara en chef än vad det ger en tid. Men på sikt så! Ellen är grym (!) men det är svårt för henne också att komma in hos mig som har gjort allt på mitt sätt i 10år. Jag förstår väl det jag!

Det är en utmaning men samtidigt kul, man lär sig hela tiden. Det är bara knapert med tid. Som egenföretagare (och samma när jag jobbat byrå) så tvingas man hela tiden välja vart man ska placera sin tid. Kunder måste spikas och hållas nöjda. Man måste leverera genomarbetat material och hålla deadlines. Och min huvudsakliga uppgift är ju att uppdatera er om livets karusell också. Tänk om man som Influencer kunde klona sig själv? Så lätt livet hade blivit. Men det går ju inte att börja lägga upp bilder bara på min assistent i flödet hahaha. I wish tho.

Nåja finns det tid över efter de där arbetsuppgifterna det så kan man testa på nya saker. Det är ju bara det att dom nya sakerna oftast är mest pirriga och roligast… Och all admin hamnar i skymundan.

Imorgon måste jag ställa in en filminspelning för att lägga krutet på sälj. Det har blivit för lite jobb denna månaden och allt måste ju rulla. Nu har jag dessutom en annan persons lön att betala. Det är svinkul med säljet också, men både jag och Ellen såg fram emot att testa nytt.

Jaja nu är det var det är! Klockan är 01:45 och jag måste jobba minst 1,5h till. Go Elli! Go Elli! (Japp som egen måste man även alltid peppa sig själv pga ingen annan gör det lol).

1 kommentar

  1. Din tid skall du placera där du drar in de största slantarna.Du får lära Ellen de andra bitarna som också är viktiga men som du kanske inte har tid med just i ögonblicket.Ge manus till Ellen så kan hon skriva content här på bloggen.Så gjorde ju tex Walt Disney.Hand delegerade jobb och endast signerade med sitt namn.
    Usch ja,nog har man ibland fått arbeta dygn i sträck men bara kulorna rullar in för de är den yttersta och egentligen enda bekräftelsen och peppen man behöver.
    Ha en fin dag!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *