Min dag i bilder

Imorse tog jag bilen in till stan för ett morgonmöte med Safira. Då såg jag ut såhär! En halvsminkning (aka samma som vanligt fast utan mascara och ögonbryn).

Det var så sjukt bra väder så jag var på riktigt bra humör!

Vi tog en fika på Faburiqe (förlåt men kakor är så fruktansvärt gott).

Mötet gick bra och jag tittade snabbt in på Nordiska Galleriet (var där kanske 3min men hann ändå plåta av lite medan jag pratade i telefon). Jag älskar ju deras butik i alla fall!

Hade jag haft 100 000kr över hade jag köpt den här soffan på momangen till tv-rummet. Den är ju så otroligt fin?!

En hatar ju inte lurv som går ton i ton! Ibland behöver man bara gå in i en butik eller klicka sig in på en hemsida för att få inspiration. För några år sedan klagade jag ofta på min inspiration och att den aldrig ”fanns där”. Men den finns ju aldrig ”bara där”. Utan man måste ju se till att inspirera sig själv, och att besöka vackra platser är en sån grej för mig. Helt fylld med energi efteråt!

Lunchen spenderades på Armemuseet (mitt nya go-to-ställe!) för ett affärsmöte med min assistent och en kund. Sjukt inspirerande det också faktiskt.

(Sen blev vi bortkörda därifrån och jag fick en dyr p-bot fastän jag hade betalat parkering men det är en annan femma! Inget kunde rubba min energi).

Så då gick vi till Nationalmuseet och åt skagenröra och hade månadsmöte. Oj så vuxet!

SENASTE TIMMARNA:

Sedan dess har jag mailat, blivit ledsen över besked ifrån vår värmepumpstekniker (ni husägare vet vilka utgifter som väntar! Tjoho!) och mailat lite till. Och läst era kommentarer på inlägget om Tanzania. Jag håller ofta med er i allt ni tycker, men inte riktigt denna gången. Dock lär man sig ju alltid nya saker!

10 kommentarer

 1. Kör du ditt race,du har hjärtat på rätta stället,en gullig och fin tjej!

 2. Hej igen,
  Jag blev lite ledsen när jag läser att du inte håller med kommentarerna. Det är forskning, så det är egentligen ingenting att hålla med om eller inte. Den skillnaden vi kan göra som ej har någon utbildning så som psykolog, läkare etc. är att donera pengar, alternativt sin tid om du planerar att göra detta under en lång period, Barnen mår inte bra av att vi är där under kort period, vilket bara är en av flera anledningarna till att inte besöka barnhem.

  https://www.unicef.org/rosa/what-we-do/child-protection/volunteering-orphanages

  1. Jag kan tyvärr inte finna en enda forskningsrapport i det du länkar.Jag tror att den uppmärksamhet detta har generat övetstiger eventuella nackdelar.Du kan inte blanda ihop trafficking med Ellinors engagemang.Jag har tack vare Ellinors inlägg donerat en slant.Det kan också Du göra Sofia!!

   1. Men Rolf, det är väl ingen som har anklagat Ellinor för att bidra till trafficking? Jag tror dessutom att bristen på forskning i frågan har att göra med att det är svårt, och inte heller etiskt, att studera hur barnhemsbarn påverkas av volontärinsatser. Flera hjälporganisationer har dock slagit larm om att detta är ett verkligt problem, och det får enligt mig betraktas som skäl nog att avstå från kortare volontärarbeten på barnhem.

    Se t.ex.: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/barbie-driver-med-volontarer.

    Jag tror att det är viktigt att ställa sig frågan varför man egentligen vill besöka ett barnhem. Gör man det för barnens skull (och vad tror man då att barnen får ut av besöket)? Eller gör man det egentligen för sin egen skull? Om så är fallet kan jag tipsa om att googla och läsa på om white saviorism. På det hela taget gör man en större insats om man samlar ihop och bidrar med pengar utan att besöka barnhem, iallafall om man ser till barnens bästa (vilket man bör!).

   2. Ellinor Löfgren

    Hej fina ni! INNAN ni fortsätter vill jag er bara läsa om mitt blogginlägg, jag har aldrig tänkt att besöka ett barnhem utan en skola! 🙂 KRAM <3

   3. T,det finns garanterat inte en enda seriös forskare som skulle sätta sin forskarheder på spel och fläcka sitt namn genom att skriva under på någon forskarrapport i detta ämne.Det är lämpligt att först läsa igenom det man länkar till.Det finns således inga forskarrapporter som belägger påståendena i kommentarerna.Det blir mer eller mindre kvalificerat tyckande.Trevlig kväll och skänk gärna en slant du också! Der är punkt från min sida i ämnet här och nu.

  2. Ellinor Löfgren

   Läste denna kommentaren nu (är inte inne på blogginlägget utan bland alla kommentarer jag får på bloggen i sin helhet). Men jag håller med! Vad jag har lärt mig, vad jag har läst mig till och vad som känns bäst inuti är ju att INTE bara åka några veckor/någon månad. Utan i så fall planera att vara där länge. Och jag drömmer ju om att en dag åka ner och stanna i flera år. Men just nu kan jag inte det <3 Men min plan är ju som sagt att åka till en skola över en dag, sitta i möten med rektorn, se hur matsalen etc etc ser ut 🙂 Alltså inte skapa någon form utav relation till barnen, absolut se hur dem har det och kanske vara med på någon lektion. Men att vara där över en dag, tror jag inte är skadligt. Som sagt har jag ju inte hittat någon skola än, men skolor står ju inte heller öppna som museum där folk kan klampa ut och in hur som helst. Det är inte ett sånt ställe jag hade i åtanke att åka till i alla fall. KRAM!

 3. Vad skönt att höra! Det står skola/barnhem i ditt tidigare inlägg, så det var därför jag och antagligen resterande reagerade. Jag rekommenderar att höra av sig till Unicef om man vill vara med och stödja/få inblick i vilka projekt som i sådana fall kan vara lämpliga.

  Hoppas du får en trevlig kväll, din blogg är toppen!

  1. Ellinor Löfgren

   Aha förlåt!! Gud inte meningen, som sagt en skola jag hade tänkt mig <3 Såg att någon kommenterade ang organisation för att utbilda kvinnor inom företagande/jämställdhet etc också vilket absolut är något jag kan tänka mig med! Detsamma fina du!!!!

   1. Hej bästa Ellinor! Jag har en släkting som i Sverige har jobbat mycket med företagande och nu på senare tid åkt ner till bla Senegal och Tanzania för att vara med kvinnor och starta upp företag, ge tips och råd etc. Det tar självklart en del tid och kräver att man kan vara där under en längre period men det är ett sätt att påverka även när man sedan åker därifrån då man istället hjälper dom att hjälpa sig själva och sin familj. Jag tänker att om du kan inspirera oss så kan du med allra största sannolikhet även inspirera och göra skillnad för kvinnor vars liv hade förändrats väldigt mycket av att själva kunna försörja sig. Bara en liten idè på var du kan få användning av din talang och ditt goda hjärta!! Kramar kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *