Plötsligt blev vi 200 000kr fattigare – oväntade utgifter med huset


Skillnaden för oss mellan att bo i hus och i lägenhet är ju såklart att man får en helt annan livsstil. Vi har gästrum, utekök, pool, skog och allt vi önskar oss inom några meters avstånd. Huslivet är så himla enkelt för att man har allt tillgängligt hela tiden. Men en annan stor skillnad är såklart utgifterna, och det gäller att ha ett buffertspar ifall några oväntade utgifter kommer… Det kan ju vara allt ifrån att ett träd faller rakt över huset till att det blir ett vattenläckage i taket som man måste laga innan det börjar mögla.


Men något av det dyraste man kan råka ut för är att värmepumpen går sönder. Och imorse konstaterade hantverkaren precis just det för mig och P. Vi måste köpa en ny. Och det är ingen billig historia vill jag lova, men samtidigt något som måste repareras NU på direkten. Speciellt eftersom att det är kallt utomhus. Så för tillfället har vi alltså ingen fullt fungerande värme i huset. Det är inte iskallt här, men värmen kommer och går.


MEN SOM TUR ÄR så hade vi tecknat en extraförsäkring så vi behöver inte betala en endaste krona!!! Jag typ gråter av lycka inombords för att vi valde att göra det när vi flyttade in. Varje månad gör vi ju investeringar med huset för mellan 10-45 000kr. Och att få en oväntad utgift på 200 000kr uppepå det hade ju inte varit superkul.


Pumpen i sig är ju rätt ny så det ska ju egentligen inte ”kunna” gå sönder. Men något har varit fel enda sedan installationen av den, så det är inget som någon har märkt. Först nu. Men som sagt – i nästa vecka kommer dom hit och byter ut den och då ska förhoppningsvis allt funka som det ska igen. Men kom ihåg det alla blivande – och nuvarande husägare – ha extraförsäkringar på allt!!!

Nu ska vi fira med att käka en god lunch tillsammans ute. Och byta däck på Mini Coopern haha. Sexigt värre!

3 kommentarer

  1. Det är inte roligt när oförutsedda kostnader dyker upp.En natt började jag frysa och elementen var iskalla,gick ned i källaren och upptäckte att hela källaren var vattenfylld.Pannan hade spruckit och allt vatten rasat ut.Mitt i den kalla årstiden såklart.Pannan var nästan 45 år gammal så det var väl dags för en och inga garantier gällde längre:) nåja.Kalaset gick faktiskt på närmare 200k men nu har jag en miljövänlig och effektiv vedpanna.Bara att fylla i några rejäla vedbitar.
    Tjusiga örhängen från det ena till det andra och du skiner som en sol!

  2. Vad har ni för extraförsäkring?

  3. Undrar också vad ni har för extraförsäkring?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *