Bunkrar vi mat? + 2 saker jag aldrig äter eller köper till frukost


Godmörra gänget! Morgonen började med solen rakt i ansiktet och att Bruno pussade mig alldeles blöt i ansiktet.

Skål Matteus | Tallrik och kopp ByOn

Sen vid halv 9 gick jag upp och gjorde frukost till mig och P. I present förra veckan så fick jag en ny separat mjölkskummare (heter det så?) som jag har använt flera gånger om dagen sedan dess till mitt kaffe. Nomnomnom.

Jag undviker gärna att köpa vindruvor när det inte är säsong (pga långväga import + sjukt besprutade) – men de senaste två dagarna har jag inte kunnat sluta tänka på något annat just vindruvor. Så igår när vi var och storhandlade blev det en ask (tror den kostade typ 70kr haha?). Så dem + banan + äpple i en skål med vaniljkvarg blidde det till frukost. Och en macka som höll på att bli dålig som var dags att äta upp.


Jag är inte den som bunkrar med torrvaror etc här hemma för att jag tror att vi kommer att hamna i karantän. Däremot så passade vi på att fylla frysen och skafferiet ifall maten i butikerna skulle ta slut (vilket den verkar ha gjort på många ställen i Stockholm?). I vår butik härute så var följande artiklar helt slut:

– Färskt bröd
– Köttfärs
– Pyttipanna nedfryst
– Potatis
– Lök
– Havregryn

Vilket ju känns som smarta saker att köpa hem och som håller länge. Med brödet så antar jag att folk fryser ner? Men är det i så fall inte bättre att köpa ägg + smör + jäst så man kan baka själv om man ska bunkra? Eller?

Men det här med havregryn? Min kille säger att man står sig länge på gröt etc vilket jag fick en chock utav. Det finns nog INGEN frukost som gör mig så enormt hungrig bara en timme efteråt som just havregrynsgröt. Så äter jag det är det enbart för att det är gott – absolut inte för att jag håller mig mätt länge. Haha är ni likadana där? Eller är det något fel på min mage?

9 kommentarer

 1. OMG JA!! Har aldrig fattat vad folk menar när de säger att man står sig länge på havregrynsgröt för det finns inget som jag blir hungrig fortare av än just det haha.

  http://johannagrahn.se

 2. Jaaa är precis likadan, skit hungrig snabbt om jag äter det till frukost och aldrig fattat att folk kan stå sig bra på det!

  Men har jag kvarg och bär å en klick jordnötssmör till typ så står jag mig super har jag kommit på nu 😊 Och gott faktiskt även om jag tyckte det lät skumt när jag hörde tipset.

 3. alltså min kille säger exakt samma, jag fattar inte! jag blir också hungrig efter ca 1 timme när jag äter gröt haha..
  Men det konstigaste som folk hamstrar måste ju ändå vara toalettpapper eller?? hur mycket kan man behöva haha…

 4. Nej men Gud alltid trott jag är konstig för jag blir hungrig på dirren av gröt!!!

 5. Säger bara fiberhavregryn! DÅ blir iaf jag mycket mer mätt än av vanliga! 🙂

 6. Att bunkra och ha saker hemma, ja för 2 veckor kanske ifall du blir sjuk och inte har någon som kan leverera mat till dig. MEN snälla tänk på alla äldre som faktiskt är i riskgrupp som inte har möjlighet till detta, köp rimliga mängder så att de också kan få tag på det som de behöver varje vecka.

  1. Ellinor Löfgren

   Jaaaa fina, är 100% på din sida så oroa dig inte! Köpte ett extra paket smör, två extra paket pasta <3 Pusss

 7. Hört att det är pga grynen suger upp vätska i magen! Tips att dricka stort glas vatten till så ska man tydligen hålla sig mätt längre. Har ingen källkritik på detta dock…

 8. Samma här!!!! står mig max en timme på havregrynsgröt vilket är så tråkigt för det är så gott!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *