Gå i konkurs

Hallå alla gottegummor!! Typ såhär har mitt senaste dygn sett ut. Är det bara jag eller känns varenda dag som en söndag numera? Jag känner mig så himla slööö? Och det är inte ADHDn för medicinerna tar jag som vanligt.

Min lön har påverkats litegrann utav Corona, men som ni vet är jag ju en fena på att spara, så jag har faktiskt en buffert för det här. Även fast det är surt så har jag ju det fantastiskt tillskillnad ifrån dem som redan har det kämpigt inkomstmässigt eller som blir av med jobben. Jag kan verkligen inte sluta tänka på hur många som verkligen LIDER just nu. Kvinnor som blir slagna hemma, barn som inte får mat på bordet och alla lån som kommer tas för att folk ska kunna betala hyran. För visst hade många det kämpigt på hemmafronten innan Corona, men förstå då att alla dem tvingas spendera ÄNNU MER tid i sitt hem. Det gör mig helt ärligt så illa tillmods att jag blir illamående.

Och just ekonomiskt drabbade blir ju faktiskt dem helt utan skyddsnät ifrån staten, och som har pungat in hela deras besparingar i sina små enskilda bolag… Som nu kanske tvingas gå i konkurs (varken små eller stora bolag pallar sällan enbart utgifter + förlorad inkomst längre än några veckor). Tänk dessutom om man har ett lager av produkter man inte får sålda? Då sitter man helt plötsligt på stora lån också. Aj aj aj min själ. Det tåls att upprepa men snälla glöm inte bort de där små butikerna runtomkring dig där du bor just nu. Supporta dem lite extra om du har möjlighet! En kan inte göra allt, men alla kan göra något <3

Aja vi har ju knappt träffat folk de senaste två veckorna? Förutom igår när vi hängde med våra grannar på en fika i vårsolen<3 Lajvet ju! Och ikväll kommer nära vänner hit på middag. Eventuellt sover dom över, och tanken är att vi ska köpa hämtmat ifrån favoritthaien härute.

Hoppas ni får en magisk helg ute i friska luften<3 Pöss på er!!

4 kommentarer

  1. Även företagarna borde ta sitt ansvar mot sina företagskunder och ge förlängd kredit och kanske hyresfria månader när det kommer till värdar som hyr ut kommersiellt.Företagen kan göra mycket för varandra.Det är en unik situation detta som nog påminner om krigsliknande tillstånd.Det är svårt att bedöma hur farlig smittan är men bättre en åtgärd för mycket än en för lite och mer eller mindre isolering i hemmen har visat sig effektivast för att hindra okontrollerad smittspridning,där visade Kina hur det skall gå till.Vi har alla ett ansvar att inte bli smittade och smitta andra.

    1. Nåt som retar mig fruktansvärt är att dessa tidningar,Expressen,Aftonbladet är så snikna så att de sätter viktig samhällsinformation bakom betalvägg.Influencers är åtminstone gratis att läsa och kan nog ha väl så bra info.Man får dock tänka lite själv för ingen vet med säkerhet hur denna sjukdomen kommer att utvecklas.Expressen och Aftonbladet med flera spekulerar och gissar och spetsar-och vinklar till det allt för att få klick.

      1. …och ibland kan man tro att himlen är på väg att ramla ned mitt framför ögonen på Aftonbladets redaktioner med tanke på de undergångsrubriker som redaktörerna kan sätta. Är det relevant krisinformation kan man ju fråga sig?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *